Mbape će biti na raspolaganju protiv Nice, kaže Luis Enrike

Mbape će biti na raspolaganju protiv Nice, kaže Luis Enrike

Napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape trebalo bi da bude na raspolaganju protiv Nice u Ligi 1 u petak, nakon što je ranije ove nedelje odigrao prijateljsku utakmicu protiv Nemačke, rekao je u četvrtak trener Luis Enrike.

PSŽ kreće u izazovnu seriju utakmica jer će nakon utakmice sa Nicom igrati protiv Borusije Dortmund u Ligi šampiona u utorak, a zatim ugostiti Olimpik iz Marseja u ligi sledećeg vikenda.

Mbape je bio neiskorišćena zamena pošto je Francuska izgubila u Nemačkoj sa 2-1 u utorak, a menadžer Francuske Didije Dešam rekao je posle utakmice da je napadač pretrpeo problem sa kolenom dan ranije na treningu.

„Sutra ćemo ga analizirati da bismo saznali šta se dešava“, rekao je Luis Enrike na konferenciji za novinare u četvrtak.

„Da, bio je pogođen ove nedelje. Razgovaraćemo sutra da saznamo da li će biti spreman (za Nicu). Ali mislim da hoće.“

Španski selektor je rekao da je bilo komplikovano pripremiti utakmicu posle internacionalne pauze jer neki igrači još nisu uspeli da se vrate treninzima.

„Danas su nam stigli (vezni igrač Manuel) Ugarte i (defanzivac) Markinjos. Međutim, radimo zajedno dva meseca, tako da oni već znaju uputstva“, rekao je Luis Enrike.

„Nice su veoma vredna ekipa sa mladim trenerom, ali sa iskustvom. Mnogo rizikuju. Ne spekulišu o rezultatu, ali su i hrabri i smeli sa i bez lopte.“

Bivšem vezisti PSŽ-a Marku Veratiju biće odata počast u petak na Parku prinčeva, nakon što je 30-godišnjak potpisao ugovor sa katarskim Al-Arabijem u sredu posle 11 godina u klubu iz Pariza.

Verati će biti tu pre meča sutra, biće to prilika da mu odamo počast. Biće to posebno, za njega i njegovu porodicu.

PSŽ je drugi u Ligi 1 sa osam bodova iz četiri utakmice, dva boda zaostatka za liderom Monako i izjednačen sa trećeplasiranim Marsejem.