Mario Andreti kritikuje Formulu 1 zbog odbijanja ulaska u trku: „Bio sam uvređen“

Mario Andreti kritikuje Formulu 1 zbog odbijanja ulaska u trku: „Bio sam uvređen“

Mario Andreti, legendarni šampion Formule 1 iz 1978. godine, izneo je snažne kritike na račun menadžmenta Formule 1 zbog odbijanja ulaska njegove porodice i Dženeral Motorsa u svet najprestižnijeg auto-sporta. Na društvenim mrežama, Andreti je podelio svoje osećaje, nazivajući odbijanje „razornim“ i izražavajući duboku povredu zbog tog događaja.

Priča je započela krajem januara kada je Formula 1 odbila prijavu Andretija i Dženeral Motorsa nakon šestomesečnog pregleda. Ova odluka šokirala je Andretijevu porodicu i GM, koji su planirali partnerstvo kako bi ušli u svet Formule 1 pod brendom Kadilak.

Andreti je bio jasan u svojim reakcijama, ističući da je „uvređen“ i da smatra da je odluka bila nezaslužena. Uz to, kritikovao je izjave Formule 1 koje sumnjaju u konkurentnost Andretijevog tima i tvrde da ime Andreti ne donosi dodatnu vrednost seriji.

„Nismo zaslužili ovakav tretman. Ovo je velika investicija u seriju, i očekivali smo pozitivniji odgovor“, izjavio je Andreti na konferenciji za novinare.

Andreti je istakao da je GM bio spreman da podrži ovaj projekat, ali je odbijanje Formule 1 dovelo do razočaranja i frustracija u njegovom timu. Kao vozač koji je osvojio 12 trka Formule 1 i jedan šampionat, Andreti se nadao da će njegovo ime i reputacija biti dovoljni da privuku interes Formule 1.

Osim toga, Andreti je podelio svoje nezadovoljstvo zbog toga što je Formula 1 dovela u pitanje sposobnost GM-a da obezbedi motore za novi tim. Smatra da je to dodatno ponižavajuće s obzirom na GM-ovu dugoročnu obavezu prema ovom projektu.

Uprkos odbijanju, Andreti i njegov tim ostaju posvećeni svojoj nameri da uđu u Formulu 1. Nedavno su otvorili novi objekat u Silverstonu, Engleska, gde se intenzivno radi na pripremi za mogući ulazak u ovu elitnu trkačku seriju.

Mario Andreti je naglasio da će nastaviti da se bori za svoj san, bez obzira na prepreke koje su mu postavljene. Ostaje veran svojoj viziji i cilju da Andreti tim postane deo Formule 1.