Lukaš Hradecki postavlja rekord za strane golmane u Bundesligi

Lukaš Hradecki postavlja rekord za strane golmane u Bundesligi

U nedelju, Lukaš Hradecki iz Bajer Leverkuzena postavio je novi rekord za stranog golmana u Bundesligi odigravši 292. utakmicu. Ovaj 34-godišnji finski golman dostigao je ovaj dostignuće u pobedi Leverkuzena od 5-1 nad svojim bivšim klubom Ajntrahtom iz Frankfurta, obarajući rekord koji su prethodno držali Borusija Menhengladbah i golman Bajerna iz Minhena, Jan Somer iz Švajcarske.

Nakon utakmice, Hradecki je izjavio za DAZN: „Volim da čitam novine ili novine sa utakmice pre utakmice i video sam to danas. Ispunjava me pun ponosa i časti što mogu da igram u tako divnoj zemlji i ligi, i za dva fantastična kluba.“

Hradecki je postao deo Frankfurta 2015. godine, ostvarivši 101 nastup za klub pre nego što je prešao u Leverkuzen 2018. Nedeljna utakmica bila je njegov 191. nastup u Bundesligi za Leverkuzen, a takođe je bio prvi put da je pobedio sa Leverkuzenom u Frankfurtu od njegove promene kluba.

Kako je rekao: „Kletva je konačno slomljena nakon pet godina. Uvek je bilo dobro pobeđivati ovde sa domaćim timom, a ovoga puta nam je to uspelo sa gostujućim timom.“

Ove sezone, Hradecki je osvojio Bundesligu sa Leverkuzenom sa pet kola do kraja, dok tim beleži rekordan niz od 48 utakmica bez poraza u svim takmičenjima od početka sezone.

Leverkuzen se priprema za revanš meč polufinala Lige Evrope protiv Rome nakon pobede u prvom meču u Rimu sa 2-0. Takođe će se suočiti sa Bohumom u Bundesligi, timom koji je poslednji porazio Leverkuzen prošle sezone. Njihov prvenstveni pohod završiće kod kuće u Augzburgu, a takođe će igrati i u finalu Kupa Nemačke protiv Kajzerslauterna 25. maja.