Argentina i Urugvaj u uzbudljivom susretu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Argentina i Urugvaj u uzbudljivom susretu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Vest: Lionel Mesi i Luiz Suarez, nekadašnji saigrači u Barseloni i bliski prijatelji, susrešće se ponovo na terenu u četvrtak u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Mesi, koji se oporavlja od povrede mišića, predvodi argentinski tim koji trenutno drži prvo mesto u južnoameričkoj kvalifikacionoj grupi, dok se Suarez vraća u reprezentaciju Urugvaja.

Očekuje se da će duel na stadionu La Bombonera u Buenos Ajresu biti vrlo uzbudljiv, a posebno će privući pažnju ljubitelja fudbala zbog rivalstva između ova dva iskusna fudbalera.

U istom danu, Brazil će se suočiti s Kolumbijom u Barankilji, dok pokušava popraviti svoje rezultate nakon remija s Venecuelom i poraza od Urugvaja u prethodna dva meča kvalifikacija. Selektor Brazila, Fernando Diniz, razmatra uključivanje tinejdžera Endrika u tim nakon što je prvi put dobio poziv.

Argentina trenutno predvodi južnoameričku kvalifikacionu grupu sa 12 bodova iz četiri meča, dok Urugvaj, Brazil i Venecuela imaju po sedam bodova. Očekuje se da će oba ova tima obezbediti mesto na sledećem Svetskom prvenstvu, ali ništa nije garantovano.

Mesi će najverovatnije odigrati svoje poslednje dve utakmice u ovoj kalendarskoj godini protiv Urugvaja i Brazila, a njegova budućnost u reprezentaciji ostaje neizvesna. Tim levi bek Nikolas Taljafiko izjavio je da bi osvajanje Kopa Amerika sledeće godine moglo biti podsticaj za Mesija da nastavi s predstavama u dresu Argentine.

U drugim susretima Kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Bolivija će se suočiti s Peruom, Venecuela će dočekati Ekvador, a Čile će igrati protiv Paragvaja. Svi ovi mečevi obeležiće borbu za plasman na Svetsko prvenstvo 2026. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.