Bajer Leverkuzen potpisuje Borhu Iglesijasa iz Real Betisa kao zamenu za povređenog Bonifacija

Bajer Leverkuzen potpisuje Borhu Iglesijasa iz Real Betisa kao zamenu za povređenog Bonifacija

Bajer Leverkuzen, lider Bundeslige, je u subotu objavio potpisivanje španskog napadača Borhe Iglesijasa iz Real Betisa na pozajmici, kao reakciju na povredu glavnog napadača Viktora Bonifacija.

Nakon završetka utakmice u subotu, u kojoj je Leverkuzen odigrao nerešeno 0:0 protiv Borusije Menhengladbah, potvrđen je dogovor o pozajmici Iglesijasa do kraja sezone. Ovaj transfer dolazi u trenutku kada Leverkuzen vodi u Bundesligi sa samo dva boda prednosti nad Bajernom iz Minhena.

Iglesijas, koji je imao dva nastupa za Španiju, pridružuje se Leverkuzenu nakon sezone u kojoj nije postigao gol na 11 utakmica za Betis u španskoj ligi.

Viktor Bonifacio, najbolji strelac Leverkuzena, doživeo je ozbiljnu povredu mišića i tetiva desnog aduktora dok je bio na međunarodnoj dužnosti u Nigeriji, pre početka Afričkog kupa nacija. Ova povreda je navela Leverkuzen da brzo reaguje na transfernom tržištu kako bi osigurao dodatnu podršku u napadu.

Do dolaska Iglesijasa, češki napadač Patrik Šik je počeo sve tri utakmice Leverkuzena od povrede Bonifacija, ali sada će imati konkurenciju u napadačkoj liniji. Očekuje se da će Iglesijas doneti dodatnu dubinu i opcije u napadačkoj igri Leverkuzena dok Bonifacio bude van terena zbog oporavka od povrede.