Lebron Džejms propušta utakmicu Lejkersa protiv Minesote zbog simptoma sličnih gripu

Lebron Džejms propušta utakmicu Lejkersa protiv Minesote zbog simptoma sličnih gripu

Los Anđeles Lejkersi će se suočiti sa Minesotom u nedelju uveče bez svog ključnog igrača Lebrona Džejmsa, koji propušta utakmicu zbog simptoma koji podsećaju na grip.

Lejkersi su saopštili vest o odsustvu Džejmsa samo tri sata pre početka utakmice, označavajući ovo kao njegovu 11. propuštenu utakmicu u toku sezone. Los Anđeles je do sada uspeo da ostvari rezultate od 6 pobeda i 4 poraza bez svog lidera.

U subotnjem susretu protiv Klivlenda, Džejms je zabeležio 24 poena i 12 asistencija, što je doprinelo pobedi Lejkersa rezultatom 116-97, čime su osigurali devetu pobedu u poslednjih 10 utakmica. Ova pobeda ih je vratila na osmo mesto na tabeli Zapadne konferencije, prvi put od kraja decembra.

Iako je Džejms, koji ima 39 godina, bio ključni igrač u ovoj sezoni, prosečno beležeći 25,4 poena, 8,2 asistencije i 7,2 skoka u 68 odigranih utakmica, simptomi slični gripu su ga sprečili da se pridruži timu u nedeljnoj utakmici.

Lejkersi će se morati osloniti na svoju dubinu tima kako bi nadoknadili odsustvo svog lidera u ovom važnom susretu protiv Minesote.