Kirios doživeo treći uzastopni slom

Kirios doživeo treći uzastopni slom

Nik Kirios je oduvao vrh nakon što je ispao sa trećeg uzastopnog američkog turnira.

On je ponovo pobesneo na sudiju pošto je u subotu ispao sa trećeg uzastopnog američkog turnira.

Australijanac, 94. teniser sveta, uspeo je da dođe do polufinala američkog šampionata na šljaci za muškarce u Hjustonu, gde se suočio sa Rejlijem Opelkom.

Kasno u drugom setu od konačnog poraza od svog američkog protivnika rezultatom 6-3 7-5, Kirgios je izgubio od zvaničnika meča Džošue Brejsa koji ga je kaznio poenom zbog čujne opscenosti i takođe je, priznato, napravio grešku u jednom pozivu.

Kirigos je imao sreću da nije ponovo kažnjen i izgubio meč kada je viknuo „Jebiga!“ dok je krenuo ka svom sedištu radi promene.

„J**i ga! Kako to ne zoveš? To je apsolutna šala“, ljutio se Australac.

„Sada verujem, napravio sam grešku“, priznao je Brejs.

„Ako je van, onda sam to propustio“, rekao je i sudija povodom incidenta, zbog čega se Kirigos sarkastično podsmevao: „Pa, čestitam…“

Zbog problema na šljaci kao što je bilo uobičajeno u njegovoj karijeri, Kirgios je bio nezadovoljan sopstvenim prikazom i glasno je promrmljao „J****a energija je beskorisna jutros! Beskorisna!“ sebi tokom poraza zbog kojeg je propustio šansu da dođe do prvog finala od 2019.

„Da li se osećaš loše?“ Kirgios je pitao Brejsa na kraju meča i dodao: „Mislim da se ne osećaš loše“.

Na društvenim mrežama, Kirios je citirao-tvitovao opis debakla i nasmejao se pre nego što je rekao: „[Sve] pada na mene“.

„Čini se da sudije prave ove greške prečesto“, dodao je Kirios. „Mnogi igrači su izgledali nezadovoljni njihovim učinkom ove nedelje u Hjustonu. Još kazne? Potencijalno novi sudije? Polufinale: ‘Promašio sam, Nik’ na šljaci [dok je] 5-5 u drugom setu.“

Kako se Opelka plasirao u finale u nedelju gde će se suočiti sa Džonom Iznerom, Kirgios sada verovatno gleda na dalju kaznu nakon što je platio kombinovanih 60.000 dolara za incidente u svoja poslednja dva turnira napuštanja na tlu SAD.

U Indijan Velsu je srušio reket o zemlju nakon što je izgubio od Rafaela Nadala u četvrtfinalu, koji je odskočio i zamalo udario dečka sa loptom.

Kažnjen sa 25.000 dolara za to, zatim je otišao na Majami Open gde je ponovo razbio svoj reket i razbio sudiju kada je izgubio od Jannika Sinnera u četvrtom kolu.

ATP ga je primorao da iskašlja 35.000 dolara zbog nesportskog ponašanja, a Kirios je više puta vikao „Šta je nesportsko?“ kod sudije Carlosa Bernardesa kojeg je takođe kritikovao zbog, kako je mislio, neuspeha da kontroliše publiku.