Neobična zamena: Gledalac postaje četvrti sudija na utakmici Bundeslige

Neobična zamena: Gledalac postaje četvrti sudija na utakmici Bundeslige

Utakmica između Volfsburga i Kelna u Bundesligi pretrpela je neobičan prekid u subotu kada je pomoćni sudija udario loptu u lice i morao biti prebačen u bolnicu. Nakon ovog incidenta, angažovan je gledalac kao zamena, preuzimajući ulogu četvrtog sudije.

Situacija se dogodila u 14. minutu kada je igrač Kelna, Maks Finkgrefe, snažno izbacio loptu pravo u lice pomoćnog sudije Torbena Zivera. Ziver je pao na teren i delovao je ošamućeno, što je zahtevalo nekoliko minuta tretmana pre nego što je prevezen u bolnicu. Četvrti sudija, Nikolas Vinter, preuzeo je njegovo mesto duž bočne linije.

Nakon apela za kvalifikovanim sudijama među gledaocima, 32-godišnji Tobias Krul, golman lokalnog šestoligaškog kluba MTV Gifhorn, preuzeo je ulogu četvrtog sudije hitne rezerve. Krul je brzo promenio svoju odeću i pridružio se sudijskom timu.

Iz Volfsburga su saopštili da je Ziver prebačen u bolnicu na posmatranje. Ovo nije prvi put da je gledalac preuzeo ulogu sudije na utakmici. Prethodne nedelje, navijač u Engleskoj zamenio je četvrtog sudiju tokom produžetaka utakmice FA kupa između Vulverhemptona i Brentforda.