Džamal ​​Marej kažnjen od strane NBA lige zbog incidenta na terenu

Džamal ​​Marej kažnjen od strane NBA lige zbog incidenta na terenu

Bek Denver Nagetsa, Džamal ​​Marej, kažnjen je od strane NBA lige sa 100.000 dolara zbog „bacanja više predmeta u pravcu zvaničnika utakmice tokom utakmice uživo“, saopštila je liga u utorak.

Incident se dogodio tokom drugog poluvremena utakmice protiv Minesote Timbervulvsa, kada je Marej bacio peškir i toplotni paket na teren. Ovo bacanje predmeta privuklo je pažnju, posebno jer su reprize pokazale da je Marej bacio predmete sa klupe tokom igre.

Iako je izbegao suspenziju, Marej je kažnjen značajnom novčanom kaznom. Ovo kažnjavanje dolazi nakon što su Nagetsi poraženi od strane Minesote, što je dovelo do vođstva Timbervulvsa od 2-0 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Marej je napustio arenu bez komentara za novinare, dok je trener Nagetsa, Majkl Meloun, izbegao direktna pitanja o incidentu. U međuvremenu, šef sudijske posade, Mark Dejvis, izjavio je da zvaničnici nisu znali da su predmeti došli sa klupe, što je sprečilo dalje sankcije.

Ovaj incident dodatno je doprineo već postojećim izazovima za Denver Nagetse u plej-ofu, dok su pokušavali da se izbore sa nekoliko tehničkih problema i sačuvaju svoj status u seriji protiv Minesote Timbervulvsa.