Cicipas i Zverev se plasirali u četvrtfinale Monte Karla

Cicipas i Zverev se plasirali u četvrtfinale Monte Karla

Branilac titule Stefanos Cicipas i drugi nosilac Aleksandar Zverev održali su svoj izazov na Mastersu u Monte Karlu na pravom putu sa uzastopnim pobedama u setu i plasirali se u četvrtfinale u četvrtak.

Cicipas je pobedio Srbina Lasla Đerea sa 7-5, 7-6 (7/1), a drugi nosilac Zverev je pobedio Španca Pabla Karena Bustu sa 6-2, 7-5 na turniru na šljaci.

Cicipas, peti broj sveta, igraće protiv Dijega Švarcmana za plasman u polufinale nakon što je 12. nosilac Argentinca pobedio Italijana Lorenca Musetija sa 2-6, 6-4, 6-3.

„Morao sam da odigram veoma dobar učinak“, rekao je Cicipas, koji je prošle godine u finalu Otvorenog prvenstva Francuske izgubio u pet setova od Novaka Đokovića.

„Laslo mi nije predao pobedu, ali sam se trudio da ostanem 100 odsto koncentrisan.

Taj brejk je bio ključan i oduševljen sam što sam postigao takav nivo tenisa, dodao je 23-godišnji Grk.

Zverev, treći broj sveta, sledeći će igrati sa italijanskim devetim nosiocem Janikom Sinerom koji je slegnuo ramenima sa nogom da bi ispratio petog nosioca Andreja Rubljova, prošlogodišnjeg vicešampiona, 5-7, 6-1, 6-3.

„Za drugi meč na šljaci u sezoni, ne mogu previše da se žalim,“ rekao je drugi nosilac Zverev.

„Da, malo sam izgubio fokus u drugom setu, ali na kraju dana, on je neko ko zaista može da igra. Srećan sam zbog pobede u dva seta.“

Zverev je odmah izgubio svoj servis, ali je iskoristio pet od svojih 14 brejk lopti i po drugi put u svom šestom nastupu stigao do četvrtfinala Monte Karla.

„Sjajno je jer je ovde malo sporije mislim da je od drugih zemljanih terena na kojima igramo, veoma je važno da to samopouzdanje ide na svoj servis“, rekao je Zverev.

„Svuda okolo, važno je ostvariti ovakve pobede.

Sledeći Zverevov protivnik Siner je izgubio svoj prvi servis gem, ali je ostvario nerešen rezultat sa pobedničkim nizom od šest uzastopnih gemova u drugom setu uprkos žuljevima na stopalu koji ga je primorao da se povuče u četvrtfinalu u Majamiju koji se rasplamsao.

Ovaj 20-godišnjak je u drugom setu bio tretiran kako bi mu popravio prst desne noge, ali je poništio svoje 43 neiznuđene greške na 31 za svog protivnika sa 40 vinera, na 19 za Rubljova.

Pobedu je zaključio sedmim brejkom servisa posle dva sata i 20 minuta.

Raniji šampion Indijan Velsa Tejlor Fric ispratio je svog partnera u dublu Sebastijana Kordu, osvajača nedavnog šampiona Majamija Karlosa Alkaraza u prethodnom kolu, 7-6 (7/4), 7-5.

„Stvarno je ludo, stigao sam do četvrtfinala na četiri od poslednjih pet Masters turnira“, rekao je 13. Fric.

„Da sam imao više sreće u Majamiju, mogao sam da budem pet sa pet. Trenutno sam na dobrom mestu. Čini se da se stalno popravljam.“

Fric će sledeće igrati protiv Alehandra Davidoviča Fokine, Španca koji je u utorak nokautirao prvog igrača sveta Đokovića.

Davidović Fokina prošao je u osminu finala pobedivši u četvrtak iskusnog Belgijanca Davida Gofina sa 6-4, 6-1.

„U ovaj meč sam preneo emociju pobede nad Đokovićem“, rekao je Davidovič Fokina.

„Znao sam da će to biti težak meč jer je David pobedio u Marakešu prošlog vikenda.

„Međutim, delovao je umornije od mene i oduševljen sam što sam stigao do četvrtfinala.

Ipak, došlo je do uznemirenja pošto je četvrti nosilac iz Norveške Kasper Ruud otišao posle Đokovića i Alkaraza sa turnira.

Finalistu Majamija je pobedio Grigor Dimitrov iz Bugarske rezultatom 6-3, 7-5, koji se zatim sastaje sa Poljacem Hubertom Hurkačem za plasman u polufinale.

Hurkač, 11. nosilac, pobedio je Španca Alberta Ramosa Vinolasa sa 7-6 (7/2), 6-2.