Čelsi objavio novog menadžera

Čelsi objavio novog menadžera

Grejem Poter je najavljen za novog glavnog trenera Čelsija nakon šokantnog otpuštanja Tomasa Tučela ove nedelje.

Nakon što su ranije tokom dana izbili izveštaji da je Poter usmeno pristao da preuzme dužnost na Stamford Bridžu, Plavi su potvrdili imenovanje 47-godišnjaka zvaničnim saopštenjem u četvrtak popodne.

Englez Poter, koji je hvaljen za svoj rad u Brajtonu, zameniće Tuchela odmah nakon što je Nemac otpušten u sredu ujutru.

Vest o Tuchelovom odlasku stigla je nakon strašnog poraza od zagrebačkog Dinama sa 1:0 u Ligi šampiona, iako se u izveštajima od tada tvrdilo da je Nemac ranije trpeo tenzije sa šefom kluba Todom Boehlijem oko transferne politike i predloga novog vlasnika, kao što je pokušaj da potpiše Kristijana Ronalda.

Poter je nasledio tim koji je ovog leta ojačan sa blizu 300 miliona dolara pojačanja, uključujući svog bivšeg saradnika u Brajtonu Marka Kukurelu, sa kojim se navodno sukobio dok je Katalonac pokušavao da isplanira prelazak u svoj sadašnji klub.

Ostala najbolja potpisivanja postignuta pod nadzorom Boehlija, koji je u maju preuzeo klub kao deo konzorcijuma od prethodnog vlasnika Romana Abramoviča, uključuju Raheema Sterlinga, Kalidoua Kulibalia i Pjer-Emerika Obemajanga koji je bio bivši igrač Tuchela u Borusiji Dortmund. sleteo na dan roka prošle nedelje iz FK Barselona.

Poter će biti zadužen za vaskrsavanje tima koji je podbacio, koji je ostvario samo tri pobede iz sedam utakmica u svim takmičenjima i koji je trenutno na šestom mestu u Premijer ligi nakon što je sakupio 10 bodova iz šest utakmica.

Bez vremena na pretek, Poter će biti bačen u duboku točku čim se subotnji derbi u zapadnom Londonu protiv Fulama, koji je ove sezone izgubio bliske mečeve od Arsenala i Totenhema sa 2-1, dok je remizirao protiv Liverpula koji se takođe bori sa 2-2. dan otvaranja.

Fulam je pre nešto više od nedelju dana pobedio Poterov Brajton sa 2-1, a novi menadžer Plavih će nastojati da se osveti za poraz na subotnjem ranom startu u engleskoj ligi.