Boris Beker iznenadjen Đokovićevom odlukom o Madridu, ne razmatra ponovni trenerstvo

Boris Beker iznenadjen Đokovićevom odlukom o Madridu, ne razmatra ponovni trenerstvo

Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker, iznenađen je odlukom najboljeg tenisera svih vremena da odustane od igranja u Madridu.

„Nije mi bilo očekivano“, rekao je Nemac u intervjuu za jedan engleski list. „Mislim da su mu u ovom trenutku potrebni mečevi, takmičenje. Ali on ima svoj kalendar. Uveren sam da mu je osvajanje zlata za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu najvažniji turnir. Zato je sve isprogramirao kako bi bio svež u julu. To bi trebalo da bude glavni njegov motiv. Međutim, nikada ne smete Novaka da potcenite ili odbacite.“

Beker ističe da ne postoji ni minimum mogućnosti da ponovo postane Đokovićev trener, nagoveštavajući da Novak traži nešto novo u ovom trenutku.

„Uvek će biti moj prijatelj, uvek pričamo o tenisu, ali ne mogu ponovo da budem njegov trener jer sam to već bio. Za mene bi to bio korak nazad“, naglasio je Beker.

Beker je takođe izrazio nadu da će ovog leta moći da bude prisutan na Vimbldonu, iako mu je trenutno zabranjen ulazak u Veliku Britaniju zbog finansijskih prekršaja. On se nada da će dobiti dozvolu da prisustvuje turniru, mada je svestan da konačnu odluku donosi britanska vlada.