Aston Martin planira novi dugoročni ugovor za Fetela

Aston Martin planira novi dugoročni ugovor za Fetela

Aston Martin nestrpljivo želi da zadrži Sebastijana Fetela u svojim redovima za sezonu 2023. i dalje, pošto je njegov ugovor na produženju.

Četvorostruki svetski šampion je u drugoj godini sa timom Aston Martina, pošto je potpisao ugovor na godinu dana nakon njegovog odlaska iz Ferarija krajem 2020. godine. Njegov trenutni ugovor se bliži kraju na kraju 2022. sezone, još nije jasno da li će Fetel nastojati da nastavi u Formuli 1 ili će odlučiti da ostavi sport iza sebe.

Ali šef tima Aston Martina Majk Krek, glasni navijač Fetela koji poznaje Nemca iz vremena kada su zajedno u BMV-Zauberu 2006. godine, rekao je da bi tim želeo da dovede Fetela u iskušenje da potpiše dugoročni ugovor.

„Uvek smo bili jasni da, ako želi da nastavi, želimo da ostane dugo, da“, rekao je Krak medijima u Kanadi, prenosi Motorsport.com.

„Mi razgovaramo. Imamo veoma, veoma dobre odnose, i nije da moramo jedno drugom da postavljamo rokove. Očigledno je da ćemo u jednom trenutku, ako to predugo odugovlačimo, takođe upasti u nevolje, i on je toga svestan.

„Ali to su veoma poverljive rasprave koje mi vodimo. Sa te tačke gledišta, sve je dobro.“

Kombinacija Fetel i Aston Martin je napravila korak napred u nedavnim trkama, nakon što je tim uveo ogromnu promenu koncepta svog AMR22 na Velikoj nagradi Španije. Fetel je završio šesti na Velikoj nagradi Azerbejdžana u Bakuu ranije ovog meseca, i pokazao je ogroman tempo na vežbama u Kanadi sve dok mu loša sesija kvalifikacija nije pokvarila vikend.

Promena smera AMR22 očigledno omogućava mnogo veći prozor performansi, za koji Krack kaže da će biti uvedene dalje nadogradnje kako bi se dokazalo njihovom slavnom vozaču da projekat ide u pravom smeru.

„Za nas smo uvek govorili da želimo da poboljšamo bolid i mislim da je Barselona bila prvi korak“, rekao je Krak.

„Želeo bih da mu pokažem još jedan korak, pa onda možemo da razgovaramo, možda onda mogu, njegova želja da to uradi je malo bolja.

Sam Fetel je priznao da još ne zna šta želi da radi sa svojom budućnošću, rekavši da ima mnogo stvari u kojima ne uživa u Formuli 1 osim vožnje automobila.

„Posle toliko godina, pojavljuju se uobičajene stvari koje ne razumete na početku, poput putovanja“, rekao je on za Press Association.

„To oduzima mnogo vremena i imam decu kod kuće i porodicu, tako da je to isto vreme daleko od njih.

„Budućnost zavisi od ove godine i trka koje predstoje. Još nisam odlučio. Leto je uobičajeno vreme kada počnete da pričate pa ćemo videti.”