Argentina mora da zadrži prednost nakon pobede na SP

Argentina mora da zadrži prednost nakon pobede na SP

Selektor Argentine Lionel Skaloni rekao je da njegovi igrači moraju da održe visok nivo takmičenja nakon što su pobedili Francusku na penale da bi osvojili treće Svetsko prvenstvo u Kataru prošle godine, prenosi Rojters.

Uoči prijateljske utakmice protiv Paname u četvrtak, Skaloni je govorio o timu u kojem će biti kapiten Lionel Messi i ostali igrači koji su 18. decembra osvojili titulu šampiona.

„Mi smo svetski prvaci, ali to ne znači da imamo pravo na više, samo zato što pobeđujemo ne možemo da radimo šta hoćemo, to oni (igrači) moraju da shvate“, rekao je on na konferenciji za novinare.

Trener je rekao da je njegov glavni cilj u ovoj fazi, nakon osvajanja Kopa Amerike, ‘Finalissime’ i Svetskog prvenstva, da igrači shvate da moraju da ostanu konkurentni.

„Poruka je da počinje novi proces: teren je ono što vlada; odatle oni koji su svetski prvaci nemaju prednost, moraćemo da nastavimo da radimo“, rekao je on.

Majica Argentine vam ne dozvoljava da ne date sve od sebe, to nam je jasno. Posle je lepo slaviti, ali moramo da radimo svoj posao na terenu.

Povodom sastava za utakmicu u četvrtak, Skaloni je rekao da će startovati oni igrači koji su izašli na teren u finalu Svetskog prvenstva. „Voleo bih da ljudi gledaju svoje igrače“, dodao je on.

Krilo Mančester junajteda Alehandro Garnačo i napadač Sevilje Alehandro ‘Papu’ Gomez, koji nije mogao da otputuje u Argentinu po nalogu španskog kluba, dva su značajna odsustva iz tima zbog povrede.

U međuvremenu, 44-godišnji Skaloni, koji je FIFA u februaru proglašen za trenera godine za muškarce, rekao je da je debata o tome da li on vodi najbolji argentinski tim u istoriji besmislena.

Svi igramo za Argentinu, mi smo svetski prvaci, koga briga ko je najbolji ili najgori“, dodao je on.

Argentina je takođe osvojila Svetsko prvenstvo 1978. na domaćem terenu i 1986. u Meksiku predvođena kapitenom Dijegom Maradonom.

Prvi meč za tim „Skalonete“ od trijumfa na Svetskom prvenstvu biće odigran u atmosferi zabave nakon što proslave sa igračima planirane za prošlu godinu nisu mogle da se održe pošto su se milioni navijača okupili u centru Buenos Ajresa.

Zagušenje mase dovelo je do toga da je odred napustio svoju paradu autobusa sa otvorenim krovom i preleteo masu helikopterom.