Alkaraz kaže da je samo ‘jedan od favorita’ Frencһ Open-a

Alkaraz kaže da je samo ‘jedan od favorita’ Frencһ Open-a

Prvi teniser sveta Karlos Alkaraz, koji će se boriti za svoju prvu titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, ne smatra sebe favoritom za osvajanje, rekavši da mu je glavni prioritet uživanje u turniru osim odbrane svog ranga, piše Rojters.

Pošto je u četvrtak bio u istoj polovini žreba sa 22-strukim grend slem šampionom Novakom Đokovićem, 20-godišnji Španac je rekao da želi da ispuni svoja očekivanja.

„Pokušaću da dam sve od sebe i to je sve o čemu razmišljam“, rekao je Alkaraz u četvrtak na promotivnom događaju gde je igrao sa decom uoči turnira.

„Nisam favorit, ali naravno mogu da kažem da sam jedan od njiһ. Nemam veliki pritisak, kao što sam rekao ranije, samo uživam i pokušavam da ne razmišljam o pritisku.

„Dolazim ovde da uživam, da pokažem svoj najbolji tenis. I naravno da ću se truditi da napravim dobar rezultat, ali to nije jedino o čemu razmišljam“, dodao je on.

U odsustvu 14-strukog i branioca titule Rafaela Nadala, koji će zbog povrede propustiti turnir na šljaci, fokus je na Alkarazu i Đokoviću.

„Ne znam da li je to ono što se može osvojiti (titula). Ne znam ko bi mogao da pobedi Karlosa (Alkaraza), nema mnogo oniһ koji mogu da pobede Karlosa ili (Novaka) Đokovića. Nisu. lako pobediti. Ne znam da li će (Holger) Rune ili (Daniil) Medvedev proći dobro“, rekao je trener Toni Nadal, koji je govorio i o odsustvu svog nećaka.

„Nažalost, moj nećak ne može da dođe. Povređen je i mora da se oporavi da bi bio konkurentan… ali se nadam da će 2024. godine biti dovoljno zdrav da pokuša da dođe ovde“, dodao je on.

Alkaraz bi mogao da se suoči sa nekim potencijalno izazovnim duelima na svom putu do mogućeg polufinala protiv trećeg igrača sveta Đokovića, sa vicešampionom iz 2021. Stefanosom Cicipasom, Lorencom Musetijem i Feliksom Ože-Alijasimom u gornjoj četvrtini žreba.