Odbojkašice Srbije nakon plasmana na Olimpijske igre rastrećeno protiv Kine

Odbojkašice Srbije nakon plasmana na Olimpijske igre rastrećeno protiv Kine

Odbojkašice Srbije nakon plasmana na Olimpijske igre igraće meč protiv domaćina kvalifikacionog turnira, selekcije Kine. Meč je na programu od 13.30, a tok duela možete pratiti na našem portalu.

Srpske odbojkašice su savladale Holandiju u pretposlednjem kolu, a zahvaljujući pobedi Dominikanske Republike nad Kinom ostvarile su plasman na Olimpijske igre.

Izabranice selektora Đovanija Gvidetija poslednji meč u Ningbou igraće protiv reprezentacije Kine, meč je bez rezultatske važnosti.

Srbija zauzima prvo mesto na tabeli Grupe A sa 15 bodova, a na drugoj poziciji je selekcija Dominikanske Republike sa istim brojem bodova.

U poslednjem kolu Dominikana će igrati protiv Holandije i nakon tog susreta biće poznat još jedan učesnik Olimpijskih igara iz grupe u kojoj se nalazi Srbija.

Kina zauzima peto mesto, turnir je počela pobedama nad Ukrajinom, Meksikom i Češkom, a onda je doživela tri poraza od Kanade, Holandije i Dominikane.

Direktan plasman na Olimpijske igre obezbedila je Francuska, budući da je domaćin takmičenja. Po novom sistemu kvalifikacija, 24 najbolje reprezentacije podeljene su u tri grupe sa po osam selekcija.

Do sada su samo Srbija i Turska obezbedile plasman na naredne Olimpijske igre.