Obradović: Navijajte za Partizan, ali poštujte rivala

Obradović: Navijajte za Partizan, ali poštujte rivala

U 12. kolu Evrolige, Partizan Mozzart Bet će u četvrtak dočekati Crvenu zvezdu MTS u Štark areni. Prvi evroligaški derbi u istoriji počinje u 20:30 časova uz direktan prenos na Sport klubu 1.

Uoči prvog meča večitih rivala u Evroligi, Želimir Obradović, trener Partizana je prvo uputio apel navijačima:

„Očekujemo da Arena bude puna, zato pozivam navijače da podrže ekipu kao što to čine cele sezone, zaista nas čine veoma ponosnim. Imali smo prilike, gde god da smo igrali ove sezone, da imamo podršku naših pristalica. Ovo u Areni je nešto posebno. Zaista bih želeo da apelujem na navijače da urade sve da ta utakmica prođe na najbolji mogući način, da posle utakmice svi pričamo samo i isključivo o košarci. Navijajte za naš tim, pomozite nam, ali i poštujte rivala. Svi koji dolaze sa strane, iz cele Evrope, treba da vide utakmicu koja će se prepričavati dugo, da pošaljemo najlepšu sliku u svet. Želimo samo da se priča o kvalitetu košarke i dobroj atmosferi“, istakao je Obradović.

Pre desetak dana večiti su odigrali meč u okviru ABA lige u kojem je Crvena zvezda slavila zahvaljujući boljoj igri u završnici utakmice.

„Igramo protiv ekipe s kojom smo igrali i pre desetak dana, analizirali smo tu utakmicu, znamo da je Crvena zvezda u sjajnoj seriji rezultata i igara, pa nam samim tim neće biti nimalo lako. Naravno, verujemo u svoje mogućnosti, možemo da odigramo na nivou iz većeg dela tog prvog derbija. Igrači su maksimalno spremni. Svesni su onoga što nas očekuje. Postoji draž te prve utakmice. Naše misli su isključivo okrenute ka terenu. Ako želimo da pobedimo, moramo da damo maksimum u svakom košarkaškom smislu“, poručio je Obradović.

Crvena zvezda trenutno u Evroligi ima skor 5-6, a Partizan 4-7.