Đoković pobedio Frica i stigao do svog rekordnog 47. gren slem polufinala na US Openu

Đoković pobedio Frica i stigao do svog rekordnog 47. gren slem polufinala na US Openu

Novak Đoković stigao je do svog rekordnog 47. grend slem polufinala, prekinuvši nerešenu utakmicu sa Rodžerom Federerom u najvećem broju, pobedivši Tejlora Frica sa 6-1, 6-4, 6-4 na Otvorenom prvenstvu SAD.

Đoković je popravio na 13-0 za svoju karijeru u četvrtfinalu na Flushing Meadows-u — i na 8-0 protiv Frica, Amerikanca koji je bio 9. nosilac.

Utakmica je odigrana sa delimično zatvorenim krovom na stadionu Arthur Ashe, koji je pružao hlad i gledaocima i dvojici takmičara u popodnevnim satima kada je temperatura dostigla 32 Celzijusa i vlažnost iznad 55%.

I Đoković i Fric su imali problema na najtoplijem danu turnira do sada.

Ali dok je Đoković na kraju ispravio svoje udarce, Fricovi promašaji su se samo ponavljali.

Fric je imao 19 neiznuđenih grešaka i samo četiri vinera u prvom setu, i iako je počeo da ubacuje sve više lopti u teren kako je meč odmicao, nije uspevao da pronađe dovoljno dosledno ocenu. Fric je do kraja imao 51 neiznuđenu grešku, skoro duplo više od Đokovićevih 26.

U petak, Đoković će se sastati sa još jednim Amerikancem — ili sa 10. brojem Frensis Tiafo ili protiv Bena Šeltona, koji je trebalo da se sastanu u utorak uveče.

Bilo je to prvi put od 2005. godine da su tri Amerikanca stigla do četvrtfinala u Njujorku.

Fric je čuo ogromnu podršku navijača, posebno dok je pokušavao da se vrati u meč protiv Đokovića. Činilo se da je to udarilo u živce Đokovića, koji je počeo da viče i udara pesnicama dok je gledao u tribine kada bi spasio brejk poen: Izbacio je 10 od ukupno 12.