Navijači Partizana: Zahtevi nisu ispunjeni, pozivamo nadležne da se izjasne

Navijači Partizana: Zahtevi nisu ispunjeni, pozivamo nadležne da se izjasne

Navijači Partizana saopštili su da nisu ispunjeni njihovi zahtevi da rukovodstvo fudbalskog kluba crno-belih podnese ostavke.

Nekoliko hiljada navijača crno-belih protestvovalo je 16. juna u centru Beograda zahtevajući smene u Partizanu, na prvom mestu generalnog direktora Miloša Vazure i predsednika u ostavci Milorada Vučelića.

Organizatori protesta su tada najavili i da će protiv rukovodioca kluba biti podnete krivične prijave. Udruženja bivših igrača, trenera i istaknutih sportskih radnika crno-belih je prethodno uputilo „Apel za slobodan Partizan“.

U Apelu se, između ostalog, traže neopozive ostavke svih rukovodećih organa kluba, kao i raspuštanje sadašnjeg saziva Skupštine i ostavke svakog od 41 predstavnika.

„Predali smo Apel i zahteve ispred više desetina hiljada navijača Fudbalskom savezu Srbije, Skupštini i Vladi Republike Srbije, uz postavljeni ultimatum da se na dostavljene zahteve odgovori u roku od sedam dana. U razgovoru sa državnim organima dobili smo uveravanja i potvrdu da će se na zahteve odgovoriti i to pismenim putem. Pošto je rok istekao, a odgovora i dalje nema, pozivamo nadležne institucije da se u najkraćem roku izjasne. U suprotnom, bićemo primorani da ponovo potražimo odgovore na ulici“, navedeno je u saopštenju navijača Partizana organizovanih u grupi „Grobari Jug“.

U saopštenju se tvrdi da je više od 90 bivših igrača crno-belih i 26.000 navijača potpisalo ili podržalo „Apel za spas Partizana“.

Navijači Partizana su još jednom zatražili da se oglase i članovi Skupštine Partizana, za koju pristalice crno-belih tvrde da je nelegitimna. Pristalice crno-belih su ponovile i da traže neopozive ostavke rukovodstva kluba.

„Ukoliko Apel ostane bez odgovora, pravdu ćemo potražiti uz korišćenje drugih metoda“, piše, između ostalog, u saopštenju navijača Partizana.