Napoli nadjačao Juventus, Bolonja blista

Napoli nadjačao Juventus, Bolonja blista

Napoli je možda ponovo pronašao svoju formu nakon pobede nad Juventusom rezultatom 2-1, dok je neočekivani uspeh Bolonje potvrdio povratak u igru za plasman u Ligu šampiona.

Đakomo Raspadori je bio heroj za Napoli, postigavši pobednički gol protiv Juventusa u 88. minutu, dok je Khvicha Kvaratskhelia doveo Napoli u prednost stručnim volejem. Ovo je bila prva pobeda Napolija nad Juventusom kod kuće u poslednjih pet utakmica.

Sa druge strane, Bolonja je postigla povratničku pobedu od 2-1 protiv Atalante, produživši svoju impresivnu seriju od šest uzastopnih pobeda u Seriji A. Joshua Zirkzee i Levis Ferguson su bili strelci za Bolonju, dok je kapiten Italije Domeniko Berardi izašao iz utakmice sa Sasuolom sa sumnjom na tešku povredu Ahilove tetive.

U međuvremenu, Kaljari je ostvario svoju prvu pobedu u gostima u sezoni, pobedivši Empoli sa 1-0, dok su Frozinone i Leće remizirali 1-1.

Ovo su bili ključni rezultati Serije A ovog vikenda, koji su pokazali promene na tabeli i unapredili nade nekih timova za prestižne pozicije.