Bajern Minhen doživeo treći uzastopni poraz, protesti navijača u Bundesligi

Bajern Minhen doživeo treći uzastopni poraz, protesti navijača u Bundesligi

Bajern Minhen je u nedelju doživeo treći uzastopni poraz, ovoga puta od strane Bohuma sa 3-2 u Bundesligi, ostavljajući tim Tomasa Tuhela osam bodova zaostatka za liderom lige, Bajerom iz Leverkuzena, sa 12 preostalih kola. Ovo je dodatno uvećalo sumnje u budućnost trenera, nakon nedavnih neuspeha u Ligi šampiona i poraza od Leverkuzena.

Navijači Bohuma su proslavili pobedu transparentom na kojem je pisalo „Leverkuzen, Lacio, Bohum!!!“, dok su protesti navijača protiv investitora izvan Bundeslige nastavljeni tokom utakmica, izazivajući prekide i odlaganja.

Utakmica Bajerna i Bohuma je prekinuta kada su navijači odlučili da na teren bace teniske loptice, nakon čega su usledili dalji prekidi kada su mali avioni na daljinsko upravljanje uleteli na teren. Takođe su se desili i protesti na utakmici Ajntrahta iz Frankfurta, gde su navijači bacali slatkiše na teren kako bi iznudili prekid.

Ovo su samo poslednji incidenti u nizu protesta protiv predloženog dogovora Nemačke fudbalske lige o prodaji udela u prihodima od medijskih prava Bundeslige spoljnom investitoru. Navijači zahtevaju da se predloženi ugovor u potpunosti poništi, sa nadom da će se ponoviti decembarsko glasanje, ovog puta sa javnim glasanjem rukovodilaca klubova.