Junajted pobedio Luton zahvaljujući Hojlundovim golovima, Holgejt isključen u porazu Šefilda

Junajted pobedio Luton zahvaljujući Hojlundovim golovima, Holgejt isključen u porazu Šefilda

Rasmus Hojlund, napadač Mančester Junajteda, postigao je dva gola u pobedi svog tima protiv Lutona od 2-1. Ovi golovi su Junajtedu omogućili četvrtu uzastopnu pobedu u ligi, približivši se na samo tri boda zaostatka za petoplasiranim Totenhemom. Hojlund je postao najmlađi igrač koji je postigao gol u šest uzastopnih utakmica Premijer lige, nakon što je u prvih 14 mečeva bio bez gola.

Iako je Hojlundova forma razlog za optimizam u Junajtedu, sezona je bila razočaravajuća za ekipu, ali mesto među prva četiri odjednom izgleda kao realna perspektiva. Trener Ten Hag naglasio je važnost gradnje pritiska kako bi se tim vratio u trku.

Utakmica je započela brzo, sa Hojlundovim golom nakon samo 37 sekundi. Drugi gol usledio je uz malo sreće, kada je lopta pogodila Hojlunda i odbila se u mrežu. Iako je izgledalo da Junajted ide ka laganoj pobedi, Luton je uspeo da smanji rezultat, ali nije uspeo da izjednači.

U drugom meču, Mejson Holgejt iz Šefild junajteda je isključen nakon samo 13 minuta, što je ozbiljno otežalo borbu njegovog tima. Holgejtova odluka je dovela do poraza od 5-0 protiv Brajtona. Poraz je Šefild držao na dnu tabele, a tim je sada primio najviše golova u ovoj fazi sezone.