Mlada reprezentacija Srbije poražena od Severne Irske

Mlada reprezentacija Srbije poražena od Severne Irske

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije poražena je danas u Leskovcu od Severne Irske rezultatom 1:2 u meču sedmog kola grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.  

Ovim porazom Srbija je definitivno ostala bez plasmana u završnicu Evropskog prvenstva. 

Srbija je povela golom kapitena Stefana Mitrovića u 40. minutu. Krilni napadač Verone je bio strelac na drugom uzastopnom meu državnog tima, a asistent mu je bio Aleksa Matić.U nastavku viđeno je drugo lice gostiju koji su krenuli hrabrije ka golu Veljka Ilića i sa dva gola potpuno preokrenuli rezultat.Preokret gostiju kreirao je vezista Džastin Deveni. Vezista Kristal Palaa je bio dvostruki asistent, prvo Čarliju Alenu u 56, a zatim i Krejgu Farkuaru u 70. minutu.

Srbija sad ima 13 bodova iz sedam utakmica i nalazi se na trećem mestu. Ukrajina ima 18, a Engleska 15 bodova, ali iz šest odigranih utakmica. Direktan plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće devet pobednika grupa i tri najbolje drugoplasirane selekcije. 

Šest slabijih drugoplasiranih će u baraž, a tri pobednika baraž duela će na EP. Kontinentalni šampionat održaće se sledeće godine u Slovačkoj.

Mlada reprezentacija Srbije će u meču naredne runde gostovati Ukrajini 6. septembra.