Alkaraz i Zverev lako do četvrtfinala u Majamiju, Marožan eliminisao De Minora

Alkaraz i Zverev lako do četvrtfinala u Majamiju, Marožan eliminisao De Minora

Nemački teniser Aleksander Zverev plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Majamiju nakon pobede nad Rusom Karenom Hačanovim 2:0, po setovima 6:1, 6:4. Nešto ranije Karlos Alkaraz pobedio je Lorenca Musetija 2:0, po setovima 6:3, 6:3 i time izborio plasman među osam najboljih na Floridi.

Peti teniser sveta Zverev je do trijumfa nad Musetijem, 16. igračem na ATP listi stigao posle samo sat i 10 minuta igre.

Finalista Majamija iz 2018, Zverev je u prvom setu dva puta oduzeo servis rivalu, dok je u drugom odlučujući brejk napravio u trećem gemu.

Zverev će u četvrtfinalu Majamija igrati protiv Mađara Fabijana Marožana koji je eliminisao 10. tenisera sveta, Australijanca Aleksa de Minora sa 6:4, 0:6, 6:1.

Nešto ranije Karlos Alkaraz je bio bolji od Lorenca Musetija 6:3, 6:3. Španac je do pobede stigao relativno lako, uzevši brejk Musetiju već u prvom gemu.

U drugom setu vodila se izjednačena borba sve do osmog gema, na servis Musetija Alkaraz je uspeo da dođe do prenosti sa 5:3 i kasnije je rutinski stigao do trijumfa.

Alkaraz će se u četvrtfinalu sastati sa Grigorom Dimitrovim, koji je pobedio Huberta Hurkača u osmini finala.

U preostala dva četvrtfinala sastaće se: Janik Siner – Tomas Mahač i Danil Medvedev – Nikolas Jari.

U ženskom delu turnira, plasman u polufinale obezbedila je Kazahstanka Elena Ribakina koja je bila bolja od Grkinje Marije Sakari 7:5, 6:7, 6:4. Za mesto u finalu boriće sa Ruskinjom Vikrotijom Azarenkom.