Mesi vodi Argentinu do pobede u prvoj utakmici nakon SP

Mesi vodi Argentinu do pobede u prvoj utakmici nakon SP

Argentina je u četvrtak pobedila Panamu sa 2:0 u prijateljskoj utakmici golovima Tijaga Almade i Lionela Mesija u atmosferi praznične atmosfere u prvoj utakmici pred domaćim navijačima posle pobede na Svetskom prvenstvu u decembru, prenosi Rojters.

Lionel Scaloni je odabrao istu početnu postavu iz pobede u finalu Svetskog prvenstva nad Francuskom pošto su od početka izgledali dominantno, ali nisu mogli da probiju panamski odbrambeni zid sve do kraja drugog poluvremena.

Almada iz Atlante junajteda otvorio je gol u 79. minutu svojim prvim internacionalnim golom nakon što je iskoristio skok nakon slobodnog udarca Mesija koji je pogodio levu stativu.

Kapiten Mesi je konačno postigao svoj 800. gol u karijeri i udvostručio prednost u 89. minutu sjajnim udarcem iz slobodnog udarca koji je otišao u gornji desni ugao i oduševio više od 80.000 navijača koji su uzvikivali njegovo ime na stadionu Monumental.

„Uvek sam sanjao o ovom trenutku, da slavim sa tobom u svojoj zemlji Argentini, podižući najveću stvar koja je Svetsko prvenstvo“, rekao je Mesi na ceremoniji posle meča koju je organizovala FA Argentina povodom proslave treće titule na Svetskom prvenstvu u Argentini. prvi u 36 godina.

„Nastavimo da radimo ovo što radimo i uživajmo u ovome, jer smo dugo čekali da ponovo osvojimo. Uživajmo u trećoj zvezdi.

Uplakani Skaloni je dodao: „Večna zahvalnost ovim igračima. Fudbal im pripada i bez njih ne bismo osvojili Svetsko prvenstvo.

„Svako ko nosi ovaj dres daje sve od sebe i ponekad rezultati ne dođu. Ali ovoga puta smo to dobili i to je neverovatno“, rekao je trener pred pobednički krug igrača i porodica koji podseća na onaj pre 95 dana. na stadionu Lusail.

Argentina će u utorak nastaviti svoj dolazak pobednika Svetskog prvenstva u prijateljskoj utakmici protiv Kurasaa, dok će Panama igrati protiv Kostarike u Ligi nacija KONKAKAF.