Međedović poražen od Korde u polufinalu turnira u Astani

Međedović poražen od Korde u polufinalu turnira u Astani

Srpski teniser Hamad Međedović poražen je od Sebastijana Korde 2:1 u polufinalu ATP turnira u Astani.

Nakon velike borbe koja je trajala dva sata i 50 minuta srpski teniser poražen je rezultatom 6:7, 7:6, 7:6 od 28. igrača na ATP listi, Amerikanca Sebastijana Korde.

Korda je nakon preokreta izborio drugo finale u sezoni, dok je Međedoviću ovo bilo drugo polufinale na ATP turu.

Međedović je u odličnom ritmu otvorio meč protiv Amerikanca, a do trijumfa u prvom setu stigao je nakon taj-brejka, pritom spasivši dve set lopte.

U drugom setu, kao i u prvom igralo se gem za gem, a nijedan od tenisera nije uspeo da napravi brejk. Korda je drugi set dobio posle taj-brejka rezultatom 7:2.

Oba tenisera su sigurno igrala i u trećem setu, a Međedović je posle vođstva od 5:4 zatražio medicinski tajm-aut. Delovalo je da je srpski teniser pomalo nervozno počeo završnicu trećeg seta koja je odlučena u taj-brejku. Odlučujući set pripao je američkom teniseru rezultatom 7:3.

Korda će u finalu turnira u Astani igrati sa pobednikom meča između Austrijanca Sebastijana Ofnera i Francuza Adrijana Manarina.

ATP turnir u Astani igra se za nagradni fond od 1.017.850 dolara. Srpski teniser će uprkos porazu u polufinalu napredovati na narednoj ATP listi za oko 15 mesta.