Mbapeova maestralna igra vodi PSŽ ka tituli prvaka Francuske

Mbapeova maestralna igra vodi PSŽ ka tituli prvaka Francuske

Kilijan Mbape je bio u sjajnoj formi postigavši dva gola i pruživši asistenciju u ubedljivoj pobedi Pari Sen Žermena nad Lorijenom rezultatom 4-1. Ova pobeda ostavlja PSŽ na korak do osvajanja rekordne 12. titule prvaka Francuske.

PSŽ je povećao prednost na vrhu tabele na 14 bodova, sa samo četiri preostale utakmice, i može osigurati titulu već kasnije u sredu ukoliko drugoplasirani Monako ne pobedi Lil.

U utakmici između najplodnijeg napada i najporoznije odbrane u ligi, PSŽ je brzo preuzeo kontrolu. Usman Dembele je otvorio gol za PSŽ u 19. minutu, dok je Mbape udvostručio prednost svojim spektakularnim potezom u 22. minutu. Ovaj francuski napadač kasnije je postigao i svoj drugi gol, demonstrirajući svoju neospornu klase i vodeći PSŽ ka još jednoj ubedljivoj pobedi.

Lorijen je uspeo da postigne utešni gol u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi ubedljiva igra PSŽ-a. Zasluge za stabilnost u odbrani PSŽ-a pripadaju Gianluigiju Donnarummi, koji je odbranio nekoliko ključnih udaraca.

Trener PSŽ-a, Luis Enrike, rukovodio je timom sa izuzetnom taktičkom mudrošću, a igrači kao što su Seni Majulu i Joram Zag pokazali su svoj potencijal i doprineli pobedi.

Ova pobeda predstavlja još jedan korak ka uspehu za PSŽ, koji ostaje na kursu za osvajanje trofeja u Mbapeovoj poslednjoj sezoni sa klubom. Sa izuzetnom formom koju prikazuju, očekuje se da će PSŽ nastaviti da dominira i na evropskoj i nacionalnoj sceni.