Mančester Junajted počinje odbranu Liga kupa sa pobedom, Vulvsi i Luton gube

Mančester Junajted počinje odbranu Liga kupa sa pobedom, Vulvsi i Luton gube

Nosioci Mančester junajteda započeo je odbranu Liga kupa pobedom od 3:0 na domaćem terenu nad rivalom Kristal Palasom u trećem kolu u utorak, ali su Vulverhempton Vonderers i Luton Taun izgubili od protivnika iz niže lige, prenosi Rojters.

Vulvsi su poveli sa 2-0, a zatim izgubili 3-2 u Čempionšipu (drugi nivo) visokoletačkog Ipsvič Tauna, dok je novajlija iz Premijer lige Luton poražen sa 1-0 u Ligi 1 (treći nivo) Ekseter Sitiju.

Ekseter se držao sa 10 igrača nakon što je Demetri Mičel isključen zbog drugog žutog pet minuta nakon što je postigao gol u 83. minutu.

Barnli Vinsenta Kompanija, bez pobede u Premijer ligi do sada ove sezone, savladao je drugoligaški (četvrti nivo) protivnika Salford Siti sa 4-0 sa timom drugog niza.

Palas je izgubio golmana Deana Hendersona, potpisanog iz Junajteda u avgustu, nakon 19 minuta svog klupskog debija kada se činilo da je nategnuo desnu nogu nakon što je izgledalo kao direktan dugi udarac.

Zamenio ga je Sem Džonston, još jedan diplomac akademije Mančester junajteda, koji je vadio loptu iz mreže dva minuta kasnije kada je Diogo Dalot odsekao sa linije da bi Alehandro Garnačo ubacio desnom nogom.

Brazilski vezista Kazemiro, koji je imao odlično veče, postigao je 2-0 u 27. kada je uspeo u petercu i udario glavom u dalji ugao iza zamahnutog ugla Mejsona Maunta.

Entoni Marsijal je postigao treći u 55. sa svojim prvim golom u sezoni kada je unovčio lošu odbranu i naleteo na centaršut Casemira na zadnjoj stativi i pucao pored Džonstona.

Utakmica je bila jedina noćna utakmica u kojoj su se dva vrhunska avio kluba susreli jedan protiv drugog i oni će se ponovo sastati u ligi na Old Trafordu u subotu.