Real Madrid remizirao s Betisom u poslednjoj pripremnoj utakmici pre finala Lige šampiona

Real Madrid remizirao s Betisom u poslednjoj pripremnoj utakmici pre finala Lige šampiona

Real Madrid je odigrao nerešeno 0:0 protiv Real Betisa u poslednjoj utakmici zagrevanja pre finala Lige šampiona protiv Borusije Dortmund. Madridski tim, koji je osvojio titulu prvaka Španije pre tri nedelje, koristio je ovu utakmicu za testiranje svoje startne postave pred finale.

Trener Karlo Anćeloti je napravio samo dve promene u odnosu na tim koji je pobedio Bajern Minhen u polufinalu Lige šampiona. Eduardo Kamavinga je zauzeo mesto povređenog Aureliena Chuamenija, koji će propustiti finale zbog povrede stopala. Takođe, Thibaut Courtois se vratio na gol umesto Andrija Lunina.

Anćeloti nije potvrdio da će ovo biti startna postava za finale u Londonu 1. juna. „Imam nedelju dana da razmislim o tome, možda još uvek imamo sumnje“, rekao je Anćeloti. „Uživaćemo u pripremama za finale i u subotu ćemo doći u najbolju formu i pokušati da pobedimo.“

Toni Kroos je odigrao poslednju utakmicu kod kuće za Real Madrid. Ovaj 34-godišnji vezista najavio je povlačenje nakon Evropskog prvenstva ovog leta. Saigrači su mu odali počast oblačenjem dresova s njegovim brojem 8, a publika ga je ispratila uz aplauze. Kroos je rekao: „Nisam mogao tražiti više. Ovo je bilo 10 nezaboravnih godina. Sada bi najbolji način da završim bio osvajanje još jedne titule.”

Ukrajinski napadač Artem Dovbik će verovatno završiti sezonu kao najbolji strelac La Lige sa 24 postignuta gola. Njegov glavni rival, Aleksandar Sorlot iz Viljareala, zaostaje za jednim golom nakon što je zadobio povredu tokom utakmice protiv Osasune. Dovbik je postigao het-trik u pobedi nad Granadom od 7-0, čime je učvrstio svoju poziciju najboljeg strelca.

Sa druge strane, Viljareal je remizirao sa Osasunom 1-1, dok je Aleks Baena ostvario 14. asistenciju, izjednačivši klupski rekord Huana Rikelmea. Atletik Bilbao je pobedio Rajo Valjekano sa 1-0 zahvaljujući golu Nika Vilijamsa. Atletiko Madrid je savladao Real Sosijedad sa 2-0 golovima Samuela Lina i Reinilda Mandave.

Madrid, Barselona, Đirona i Atletiko će sledeće sezone igrati u Ligi šampiona, dok će Atletik Bilbao i Real Sosijedad igrati u Ligi Evrope. Betis će se takmičiti u Konferencijskoj ligi. Almerija, koja je ispala mesec dana pre kraja sezone, završila je sezonu pobedom nad Kadizom sa 6-1.