Dončić vodi Maverikse do pobede nad Hornetima sa 39 poena, 12 skokova i 10 asistencija

Dončić vodi Maverikse do pobede nad Hornetima sa 39 poena, 12 skokova i 10 asistencija

Dalas Maveriksi su nastavili svoj uspon u postsezoni uz impresivnu pobedu nad ekipom Šarlot Hornetsa rezultatom 130-104, a zvezda tima Luka Dončić blistao je sa 39 poena, 12 skokova i 10 asistencija.

Dončić je u prvoj četvrtini postigao 21 poen, uključujući pet trojki, postavljajući ton za ubedljivu pobedu. Ovo je bio njegov 21. tripl-dabl u sezoni, a takođe je postavio rekord franšize Maveriksa za poene u sezoni.

Pored Dončića, Danijel Gaford je doprineo sa 26 poena, dok je Kajri Irving dodao 18 poena, devet asistencija i osam skokova. S druge strane, Majls Bridžis je postigao 22 poena za Hornetse, dok je Brendon Miler dodao 21. Nakon ove pobede, Maveriksi su sada ostvarili 15 pobeda u poslednjih 17 utakmica. Ova pobeda donosi im trenutno peto mesto u Zapadnoj konferenciji.

Pred Hornetsima je težak put, s obzirom na njihov trenutni skor od 2-6. Pre utakmice, Hornetsi su počastili svog trenera Stiva Kliforda, koji se povlači posle sezone. Maveriksi će svoj sledeći meč igrati u Majamiju, dok će Hornetsi gostovati Atlanti.