Odbojkašice Srbije preko Turske do bronze u Ankari

Odbojkašice Srbije preko Turske do bronze u Ankari

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju u Ligi nacija, pošto je u borbi za treće mesto u Ankari savladala Tursku 3:0.

Na mnoge bi onakav poraz protiv Brazila u polufinalu ostavio psihološkog traga. Ali ne i na izabranice Danijelea Santarelija, koje su veoma spremno došle u Ankaru, sjajno odigrale završni turnir i krunisale ga osvojenom medaljom.

Meč protiv domaće Turske bio je mnogo neizvesniji nego što kazuje rezultat 3:0. Dva seta su rešena na razliku. Prvi su dobile Srpkinje 27:25, kao i treći 26:24. Samo je u drugom posao izgledao lakše – bilo je 25:17.

Ali ovim je ekipa Danijelea Santarelija pokazala veliku mentalnu stabilnost kod ključnih poena. Na kraju, pobede nad sjajnim reprezentacijama SAD i Turskom i poraz od odličnih Brazilki, koji je lako mogao drugačije da se završi, zaslužuje najvišu moguću ocenu, uz sve čestitke za medalju.

U pobedničkom timu najbolja je bila Sara Lozo sa 19 poena, dok je Bianka Buša stala na 14, a kapiten Ana Bjelica na 12. Na drugoj strani Ebrar Karakurt je bila najefikasnija sa 14, a Zehra Guneš je stala na 13.