Liverpul je potpisao ugovor sa Mekom Alisterom  iz Brajtona

Liverpul je potpisao ugovor sa Mekom Alisterom iz Brajtona

Liverpul je potpisao dugoročni ugovor sa pobednikom Svetskog prvenstva Aleksisom Mekom Alisterom iz Brajton i Hov Albiona, saopštio je u četvrtak klub iz Premijer lige dok se obnavlja za sledeću sezonu nakon teške kampanje.

Finansijski detalji transfera nisu objavljeni, ali su britanski mediji objavili da je honorar za argentinskog vezistu 55 miliona funti (68,51 miliona dolara).

„Osećaj je neverovatan. To je ostvarenje sna, neverovatno je biti ovde i jedva čekam da počnem“, rekao je 24-godišnji Mek Alister u izjavi.

„Želeo sam da budem (od) prvog dana predsezone, pa je dobro da je sve urađeno. Radujem se susretu sa saigračima.

Mek Alister je pomogao Brajtonu da obezbedi evropski fudbal po prvi put u izvanrednoj kampanji 2022-23, postigavši 10 ligaških golova u 35 nastupa dok su završili na šestom mestu u Premijer ligi.

Ovaj 24-godišnjak, koji je potpisao novi ugovor sa Brajtonom u oktobru, pridružio se klubu sa južne obale u januaru 2019. i vraćen je na pozajmicu bivšem timu Argentinos Juniors pre nego što je debitovao u Brajtonu u martu 2020.

Od tada je postigao 20 golova u više od 100 nastupa za klub u svim takmičenjima.

Vezista ima 16 utakmica za Argentinu i odigrao je šest utakmica u svojoj kampanji za osvajanje Svetskog prvenstva 2022. godine, uključujući i finale, gde je ekipa Lionela Skalonija pobedila Francusku na penale.

Mek Alister je prvo potpisivanje Liverpula u, kako se očekuje, prezauzetom prelaznom roku na Enfildu pod novim sportskim direktorom Jorgom Šmadtkeom.

Pošto sam osvojio Svetsko prvenstvo, rekao sam da želim da osvojim još trofeja i mislim da će mi ovaj klub pomoći u tome“, dodao je Mek Alister.

„To je cilj i kada ste u velikom klubu kao što je ovaj, morate da osvajate trofeje. Dakle, to je ono što želim.

Trener Liverpula Jirgen Klop će nastojati da rekonstruiše promašeni vezni red nakon odlaska Džejmsa Milnera, Aleksa Okslejda-Čemberlena i Nabija Kejte na kraju njihovih ugovora.

Nakon što je propustio neviđeni četvorku u sezoni 2021-22, Liverpul će morati da se zadovolji fudbalom Lige Evrope sledeće sezone nakon što je razočaravajuću kampanju završio na petom mestu.

Liverpul je ispao iz Lige šampiona i oba domaća kupa kada su krenuli u niz od 11 mečeva bez poraza, koji je uključivao sedam uzastopnih pobeda, ali je završio van prva četiri po prvi put od 2016-17.