Inter bez Martineza do pobede, Juventus slavi najmlađeg strelca, Bolonja se penje na tabeli

Inter bez Martineza do pobede, Juventus slavi najmlađeg strelca, Bolonja se penje na tabeli

U najnovijem kolu Serije A, italijanskog fudbalskog prvenstva, dogodilo se nekoliko značajnih trenutaka, ističući se lider lige Inter iz Milana, koji je uspeo da ostvari pobedu od 2-0 nad Lečeom, uprkos odsustvu svog vodećeg strelca Lautara Martineza. Jan Bisek, defanzivac Intera, zabeležio je svoj prvi gol i doprineo trijumfu, dok je Nikolo Barela takođe postigao pogodak.

Odsustvo Martineza, koji je trenutno vodeći strelac Serije A sa 15 postignutih golova, predstavljalo je izazov za Inter, ali Bisek i Barela su preuzeli odgovornost, obezbedivši važna tri boda za ekipu.

Inter se sada nalazi četiri boda ispred drugoplasiranog Juventusa, koji je takođe ostvario pobedu. Osamnaestogodišnji Kenan Iildiz postao je najmlađi stranac koji je postigao gol za Juventus u Seriji A, pruživši izuzetno značajan doprinos pobedi od 2-1 protiv Frozinonea. Iildiz je briljirao na svom punom debiju, pokazujući izuzetnu tehniku i smirenost pred golom.

U drugom značajnom susretu, Bolonja je nastavila sa snažnim nastupima, pobedivši Atalantu sa 1-0. Luis Ferguson je bio junak utakmice, postigavši gol glavom četiri minuta pre kraja. Ova pobeda podigla je Bolonju na četvrto mesto na tabeli, smanjujući zaostatak za trećeplasiranim Milanom na samo dva boda.

U međuvremenu, Helas Verona je slavila 2-0 protiv 10 igrača Kaljarija, preskočivši stranu Klaudija Ranijerija i udaljivši se od opasne zone ispadanja.

Ova uzbuđenja dodatno su zakomplikovala borbu za titulu i mesta koja vode u evropska takmičenja, obećavajući uzbudljiv završetak sezone u italijanskoj Seriji A.