Lejkersi kroz produžetak do pobede protiv Jute

Lejkersi kroz produžetak do pobede protiv Jute

Los Anđeles Lejkersi savladali su Jutu na svom parketu, nakon produžetka rezultatom 127:115.

U drugu četvrtinu Juta je unela poen prednosti nakon odlične prve deonice za oba tima. Lejkersi su do poluvremena uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist i na početku četvrte deonice izgledalo je da će doći do trijumfa jer su vodili 12 razlike.

Za gotovo osam minuta četvrte četvrtine Lejkersi su ubacili samo četiri poena, ali uspevali su i uz katastrofalan napad da drže priključak sa Jutom pa čak i da na nešto više od minut do kraja povedu 106:105 iako je njihov učinak u tom momentu bio svega 12 poena u poslednjoj četvrtini. Denis Šroder je na tri i po sekunde do kraja meča pogodio za dva poena i doneo Lejkersima produžetak.

Lejkersi su poveli 5:0 na samom početku dodatnog perioda i nakon toga potpuno zaboravili kako su se mučili u poslednjoj četvrtini i lagodno su došli do pobede.

Na petom mestu Zapada Lejkersi imaju skor od 35 pobeda i 22 poraza. Juta ostaje prva na Zapdau sa 42 pobede i 15 poraza.

Najbolji u pobedničkom timu bili su Andre Dramond sa 27 poena i osam skokova, Kentavijus Kaldvel-Poup i Denis Šroder sa po 25 poena i Kajl Kuzma sa 13. Markif Moris upisao je dabl-dabl sa deset poena i 12 skokova.

Sa druge strane, Džordan Klarkosn dao je 27 poena, po 20 su dali Džo Ingls i Ersan Iljasova. Ingls je imao i 14 asistencija. Bojan Bogdanović ubacio je 19 poena uz tri skoka i po dve ukradene lopte i asistencije.