Lakazet briljirao sa dva gola dok je Lion obezbedio mesto u finalu Kupa Francuske

Lakazet briljirao sa dva gola dok je Lion obezbedio mesto u finalu Kupa Francuske

Napadač Aleksandar Lakazet bio je zvezda večeri postigavši dva gola i doprinoseći pobedi Liona nad Valensijenom rezultatom 3:0, čime je Lion obezbedio svoje mesto u finalu Kupa Francuske.

Lion, čija je dominacija bila primećena u francuskom fudbalu tokom 2000-ih, imaće priliku da osvoji svoj prvi Kup Francuske od 2012. godine. Sedmostruki šampioni Francuske će se u finalu sledećeg meseca suočiti sa Pari Sen Žermenom ili Renom.

Valensijen je imao gol poništen u prvom poluvremenu nakon pregleda VAR-a, a Lion je iskoristio ovaj trenutak i postigao prvi gol odmah nakon intervala. Aleksandru Lakazetu dosuđen je jedanaesterac nakon kontakta sa defanzivcem Valensijena u petercu, a on je sa sigurnošću realizovao šansu, opalivši snažno ispod prečke.

Lakazet je nastavio da dominira postigavši svoj drugi gol u 57. minutu, ovoga puta na asistenciju Saida Benrahme, koji je igrao na pozajmici iz Vest Hema. Benrahma je bio ključni igrač u svim aspektima igre i učestvovao je u sva tri gola Liona.

Gift Orban je zapečatio pobedu Liona postigavši treći gol iz neposredne blizine 15 minuta pre kraja utakmice.

Nakon teškog starta sezone, Lion je napravio izuzetan preokret pod vođstvom trenera Pjera Sejdža, što je očigledno i po rezultatu ove utakmice.