Lajović eliminisan na startu Rolan Garosa

Lajović eliminisan na startu Rolan Garosa

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa. Gruzijac Nikoloz Basilašvili, trenutno 31. igrač sveta, na startu Gren slem takmičenja u Parizu pobedio je osam pozicija lošije plasiranog Lajovića 6:4, 6:3, 0:6, 6:2 za dva časa i osam minuta.

Basilašvilija u drugom kolu očekuje duel sa boljim iz meča Karlos Alkaraz – Bernabe Zapate Miraljes.

Srpski teniser je čak osam puta izgubio svoj servis, po tri puta u prvom i četvrtom i dva puta u drugom setu, tako da mu nije mnogo značila ni sjajna igra u trećem setu, koji je dobio bez izgubljenog gema.

Lajović je u prvom setu vodio 4:1 uz dva napravljena i jedan pretrpljen brejk, ali do kraja tog dela meča više nije osvojio nijedan gem. Gruzijac je u drugom setu dominirao i protivniku je dozvolio nijednu brejk šansu.

U prva četiri gema četvrtog seta viđena su tri brejka, dva za Gruzijca, i kada je Basilašvili poveo 4:1 i 5:2 bilo je jasno da Lajović ne može da se vrati u meč.

Tridesetjednogodišnji srpski teniser je prošle godine eliminisan u drugom kolu Rolan Garosa, a najbolji rezultat ostvario je 2014. plasmanom u četvrtu rundu.