Lacio vraća ponos pobedom nad Salernitanom nakon izviždanih nastupa

Lacio vraća ponos pobedom nad Salernitanom nakon izviždanih nastupa

Fudbaleri Lacija su uspeli da povrate ponos nakon nedavnog lošeg niza izviždanih nastupa od strane sopstvenih navijača. U petak su ostvarili ubedljivu pobedu nad klubom Salernitana rezultatom 4-1, popeli su se na sedmo mesto u italijanskoj ligi.

Glavni klub je u meč ušao nakon poraza od rivala Juventusa i Rome, a navijači su ih ispratili sa transparentom na kojem je pisalo „Nisi dostojan da nosiš našu majicu“.

Iako je nedavno postavljeni trener Igor Tudor bio bez nekoliko ključnih igrača poput Cira Immobila i Matea Guendouzija, domaći tim je pokazao karakter i već u prvih 14 minuta poveo sa 2-0 protiv tima koji nije pobedio u utakmici od decembra prošle godine.

Felipe Anderson je otvorio golgeterski niz solo golom već u šestom minutu, a Matijas Vesino je udvostručio vođstvo Lacija osam minuta kasnije.

Iako je Loum Chaouna povukao jedan gol za goste dva minuta kasnije snažnim udarcem glavom, Anderson je ponovo povećao prednost svog tima samo deset minuta pre odmora.

Danski krilni igrač Gustav Isaksen je zatvorio poraz tri minuta pre kraja meča, samo nekoliko sekundi pošto je ušao kao zamena.

Iako pobeda nije umirila ljutu domaću publiku, Lacio je time stekao bod više od Napolija i ostao jedan bod iza Atalante, iako obojica imaju utakmicu manje.

Ovaj rezultat označava još jednu nesrećnu noć za Salernitanu u ionako mračnoj sezoni. Klub se trenutno nalazi na dnu tabele sa samo 15 osvojenih bodova od mogućih 96, što gotovo sigurno znači ispadanje iz lige.