Ronaldo donosi pobedu Al-Nasru, Al-Hilal i Al-Itihad u akciji

Ronaldo donosi pobedu Al-Nasru, Al-Hilal i Al-Itihad u akciji

Kristijano Ronaldo postigao je svoj prvi gol u 2024. i doneo Al-Nasru pobedu od 1:0 nad saudijskim klubom Al-Faihom u sredu u prvoj utakmici osmine finala azijske Lige šampiona.

Ronaldo je prekinuo ćorsokak u 81. minutu odigravši čistu jedan-dva sa bivšim vezistom Intera, Marselom Brozovićem, koji je sa ivice peterca podigao svoj povratni pas preko zadnje linije Al-Faihe da bi Ronaldo natrčao i šutirao lob. pored golmana prvim udarcem.

39-godišnji Ronaldo je sada postigao klupski gol u 23 uzastopne kalendarske godine, od 2002. Al-Nasr je u potrazi za prvom kontinentalnom titulom, a revanš se igra sledeće srede.

Saudijska Arabija ima četiri tima koja su se plasirala u nokaut rundu, koja je do finala podeljena u dve geografske zone. Četvorostruki pobednik Al-Hilal putuje u Iran da bi u četvrtak igrao protiv Sepahana, dok se Al-Itihad sastaje sa Navbahorom iz Uzbekistana.

Ranije u sredu, Al-Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata remizirao je 0-0 sa Uzbekistancem Nasafom Karšijem.

U istočnoj zoni, tajlandski Bangkok junajted postigao je gol u nadoknadi vremena i završio povratak sa dva gola manje i remizirao 2-2 protiv Jokohame F. Marinosa iz Japana.

Elber je doveo Jokohamu u prednost nakon 18 minuta, a Kota Vatanabe je dodao drugu šest minuta kasnije. Bangkok je uzvratio preko Nitipong Selanona, a potom je palestinski reprezentativac Mahmud Eid izjednačio u drugom minutu dodanog vremena.

U utakmici koja se odigrala u Južnoj Koreji, Jeonbuk Hjundai Motors je pobedio Pohang Stilers sa 2-0 golovima u svakom poluvremenu Ernandesa i Ahn Hjeon-beoma.