Košarkaši Partizana igraju protiv Zadra

Košarkaši Partizana igraju protiv Zadra

Košarkaši Partizana igraju danas od 17.00 časova u Hrvatskoj protiv Zadra utakmicu 13. kola regionalne ABA lige.

Crno-beli su došli u Zadar nakon evroligaške turneje po Španiji, gde su pobedili Valensiju (72:67) i ubedljivo izgubili od Reala (75:91), što je prvi poraz Partizana nakon devet uzastopnih trijumfa u svim takmičenjima.

Pre utakmice u Madridu, šampion ABA lige je nanizao pet pobeda u Evroligi, od toga dve u gostima.

U regionalnom takmičenju, Partizan je poslednji put izgubio 20. novembra u Ljubljani od Cedevita Olimpije, posle čega je pobedio Borac, FMP, Studentski centar i prošlog vikenda Budućnost u „Areni“.

Ekipa Željka Obradovića upisala je od starta sezone devet pobeda i tri poraza u ABA ligi, pa više nema prava na kiks ako namerava da do početka plej-ofa pokuša da prestigne prvoplasiranu Crvenu zvezdu, koja je na skoru 11-1.

Današnji Partizanov protivnik trenutno je sedmi na tabeli, sa istim brojem pobeda i poraza – po šest.

Zadrani ove sezone beleže promenjive rezultate u regionalnom takmičenju. Pobedili su u prošlom kolu FMP u Železniku (92:77), a nedavno i Cedevita Olimpiju u Ljubljani (79:73), ali su u međuvremenu tesno poraženi od Borca na svom parketu (79:80).

Pokretačka snaga Zadra i ove sezone je Luka Božić, najkorisniji igrač prethodnog kola ABA lige i košarkaš za kojeg se letos raspitivao i Partizan, ali do saradnje nije došlo. Božić ove sezone u ABA ligi prosečno beleži 24,8 poena, 8,9 skokova i šest asistencija po utakmici.

Trener Partizana Željko Obradović upozorio je pred meč sa Zadrom da hrvatski tim igra na specifičan način i da njegovu ekipu očekuje zahtevan posao u dvorani „Krešimir Ćosić“.

Crno-beli su poslednja četiri duela sa Zadrom rešili u svoju korist, a hrvatska ekipa je poslednji put bila bolja 27. februara 2021. na svom parketu. Bilo je tada 96:94 za domaćina nakon produžetka.

Prethodnih dana je u Zadru vladalo veliko interesovanje za ulaznice i očekuje se pravi košarkaški spektakl na Badnji dan u Hrvatskoj.