Kecmanović savladao Ambera i zakazao duel sa Rubljovom

Kecmanović savladao Ambera i zakazao duel sa Rubljovom

Miomir Kecmanović savladao Francuza Uga Ambera sa 2:1 po setovima 6:4, 6:7, 7:6 i plasirao se u treće kolo mastersa u Majamiju. Naredni rival našeg tenisera je Rus Andrej Rubljov.

Miomir Kecmanović je uspeo da se domogne trećeg kola Majamija. Velika borba dva rivala, Francuz je pružio snažan otpor, osvojio drugi set, ipak naš teniser je dobio taj-brejk trećeg seta, i tako rešio meč u svoju korist.

Ravnopravna borba u prvom setu, a odlučujući je bio sedmi gem u kome je naš teniser uspeo da oduzme servis rivalu, nakon što je u predhodnom gemu spasio tri brejk prilike.

Rival je pokušao da uzvrati, ali je naš teniser ponovo odbranio dve brejk lopte i tako potvrdio brejk. Potom je rutinski priveo set kraju – 6:4.

Velika borba u drugom setu. Sredinom seta rivali su razmenili po jedan brejk, privi je do prednosti došao naš teniser, da bi Francuz već u narednom uzvratio. Potom su oba tenisera uspevala da zadrže svoje servise pa je set rešen u taj-brejku.

Revija mini-brejkova u ovom periodu Amber je uspeo da napravi jedan više (4:3) i dobije taj-brejk sa 7:5.

Usledio je treći odlučujući set. Velika vorba i nekoliko propuštenih brejk prilika na obe strane. Ipak teniseri su uspeli da sačuvaju svoje servise pa je i ovaj set odlučen u taj-brejku.

Kecmanović je bio sigurniji u ovom periodu četiri puta je oduzeo servis rivalu. Francuz je vratio dva mini-brejka. Na kraju naš teniser dobija sa 7:3.

U narednom kolu Kecmanović će igrati sa Rusom Andrejom Rubljovom.