Đoković u finalu Australijan opena

Đoković u finalu Australijan opena

Novak Đoković je u polufinalu, u tri seta (6:4, 6:3, 6:2) savladao Aslana Karaceva, čoveka koji je igrao kvalifikacije i prvi put u karijeri se našao u glavnom žrebu nekog Gren Slema.

Novak se plasirao u deveto finale Australijan opena u kome će pokušati da dođe do devete titule, a 18. Gren slema u karijeri.

Karacev je pokazao zašto je ovog četvrtka bio tu gde jeste, naspram svetskog broja jedan u polufinalu Australijan opena.

Igrao je dobro, nije se plašio ulaska u duge razmene, ali kada je Đoković uspeo da mu pročita servis stigao je i do prvog brejka, jednog ali vrednog prvog seta.

Velika borba razvila se u drugom setu iako to dvostruki brejk za Đokovića nije nagoveštavao. Karacev je vratio jedan brejk, naterao Novaka da servira za set drugi put i da ozbiljno zapne kako bi ga osvojio.

U trečem setu je Novak već u prvom gemu napravio brejk i poveo 2:0, ali je Karacev uzvrato istom merom i uneo novo uzbuđenje u meč. Usledila su nova dva vezana gema za Đokovića i nova brejk lopta za vođstvo 5:2. Karacev nije uspeo da ubaci prvi servis, a na drugi je Novak imao idealan odgovor.

I koliko god je delovalo kao najbrža i najlakša pobeda, ipak je Novak morao da igra odlično kako bi u tri seta završio posao u prvom duelu protiv ruskog tenisera pa je sasvim zasluženo obezbedio sebi mesto i u poslednjem duelu koji će biti odigran na prvom ovogodišnjem Gren Slemu.

U finalu, za devetu titulu u Melburnu, Novak će igrati protiv boljeg iz duela u kome se sastaju Danil Medvedev i Stefanos Cicipas. Drugo polufinale na programu je u petak.