Kanada pobedila Italiju i započela odbranu titule u Dejvis kupu

Kanada pobedila Italiju i započela odbranu titule u Dejvis kupu

Kanada je počela odbranu titule u Dejvis kupu pobedivši Italiju sa 3:0 u grupnoj fazi finala, a u sredu su takođe pobedile Sjedinjene Države, Britanija i Češka, piše AP.

Aleksis Galarno je pobedio Lorenca Sonjega sa 7-6 (8), 6-4 pre nego što je Gabrijel Dijalo takođe pobedio u uzastopnim setovima — 7-5, 6-4 — protiv Lorenca Musetija i obezbedio pobedu Kanađanima u Unipol areni u Bolonji. Galarno se zatim udružio sa Vasekom Pospišilom kako bi takođe pobedio u dublu.

Kanada je pobedila Australiju u prošlogodišnjem finalu i po prvi put pobedila u najvećem muškom timu u tenisu. Obe zemlje su se direktno kvalifikovale u grupnu fazu finala, koja se sastoji od četiri grupe po četiri tima — pri čemu su prva dva u svakoj prošla u Final 8 koji se održava u Malagi, u Španiji, u novembru.

Australija je u Mančesteru u Engleskoj otvorila poraz od Britanije rezultatom 2-1. Australijanci su izgubili oba meča u singlu u tri seta, Tanasi Kokinakis je pobedio Džek Drejper i Aleks de Minaur poražen od Dena Evansa, pre utešne pobede u dublu Metjua Ebdena i Maksa Persela.

Amerikanci su svoj meč u Splitu otvorili protiv Hrvatske domaćina pobedom Mekenzi Mekdonalda nad Dinom Prizmićem sa 6-4, 6-2, da bi 11. Fransis Tijafo izgubila od 77. Borne Gojoa, 6-4, 7- 6 (6).

U odlučujućem dublu, Ostin Krajiček i Rajeev Ram pobedili su Ivana Dodiga i Matea Pavića sa 7-6 (5), 6-7 (3), 6-2 i obezbedili pobedu SAD od 2-1.

Česi su u španskom gradu Valensiji sa 3:0 pobedili Španiju, koja je bez šampiona Vimbldona Karlosa Alkarasa.