Južna Afrika se približila kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo lakom pobedom nad Holanđanima

Južna Afrika se približila kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo lakom pobedom nad Holanđanima

Kapiten Temba Bavuma postigao je 90 neporaženih kako bi usmeravao Južnu Afriku do lake pobede od osam viketa nad Holandijom u njihovoj jednodnevnoj međunarodnoj utakmici u petak i doveo svoju stranu korak bliže automatskom Svetskom prvenstvu. kvalifikacija.

Bavumin rezultat je iznosio 79 lopti, dok je Južna Afrika postigla 190-2 kao odgovor na holandski zbir od 189.

Ejden Markram je doprineo sa 51 neuspehom u partnerstvu sa Bavumom od 102 trke bez poraza kako bi Južnu Afriku usmeravao do pobede uz 20 preostalih overa.

Holanđani su bacili palicu na neuobičajeno hladnog dana na Hajveldu i uz visinu koja im je pomogla, sjajno su počeli sa 58 trčanja sa 66 lopti pre nego što su izgubili svoj prvi viket.

Ali otpuštanje Maksa O’Dauda, koji je prešao Sisandu Magalu sa Kvinton de Kokom, oduzeo je zamah i Holanđani nikada više nisu uspeli da započnu profitabilno partnerstvo.

Otvarač Vikramjit Singh je pogodio nekoliko impresivnih šestica u svojim izmjenama od 45 trčanja uz 53 lopte, dok je Teja Nidamanuru, na 6. mjestu, najbolji postigao za turiste sa 48.

Spiner Tabraiz Šamsi je postigao 3-25, a podržao ga je seamer Magala sa 3-37 dok su Holanđani ispali sa 46.1 overa.

Pobeda je pomerila Južnu Afriku, koja je osvojila 10 bodova, na deveto mesto u Superligi Svetskog prvenstva koje određuje osam automatskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Indiji kasnije ove godine.

Pobeda Južne Afrike znači da će Šri Lanka završiti van prvih osam na tabeli i da će morati da se takmiči na kvalifikacionom turniru u Zimbabveu u junu, gde su u ponudi još dva mesta na Svetskom prvenstvu.

Ako Južna Afrika pobedi u svom poslednjem kvalifikacionom ODI protiv Holanđana na Vonderersima u nedelju, onda će Zapadna Indija takođe ispasti iz prvih osam i biti primorana da se takmiči na kvalifikacionom turniru.

Samo će Irska tada imati šansu za automatske kvalifikacije, ali će joj trebati tri snažne pobede nad Bangladešom kada ih ugosti u Čelmsfordu u maju da bi završila iznad Južne Afrike na tabeli Super lige.