Juventus prolazi u finale Kupa Italije nakon kasnog gola Timotija Veaa

Juventus prolazi u finale Kupa Italije nakon kasnog gola Timotija Veaa

Kasni gol postignut od strane Timoti Vea koji je asistirao Arkadijušu Miliku doneo je Juventus timu mesto u finalu Kupa Italije u utorak, održavajući nadu torinskog kluba da osvoji svoj prvi trofej u tri godine.

Iako je Lacio pobedio u revanšu svog polufinala rezultatom 2-1, Juventus je uspeo da napreduje sa ukupnim rezultatom od 3-2.

Vea je poslao odlučujući centaršut sedam minuta pre kraja, a Milik ga je pretvorio u gol.

Tati Kastelanos je postigao oba gola za Lacijum, jedan u svakom poluvremenu.

Juventus je u prvom meču slavio sa 2:0 golovima Federika Kjeze i Dušana Vlahovića.

U finalu 15. maja u Rimu, Juventus će se suočiti sa Atalantom ili Fiorentinom. Fiorentina ima prednost od 1-0 u revanšu drugog polufinala koje se igra u sredu.

Sa 14 osvojenih titula, Juventus je rekorder po broju osvojenih Kupova Italije, a titula osvojena 2021. je najnoviji trofej koji su Bjankoneri dodali u svoju kolekciju.

Prolaskom u finale, Juventus se takođe kvalifikovao za naredni Superkup Italije, gde će se takmičiti sa još tri tima.

Iako je Kastelanos poznat po postizanju golova u ključnim utakmicama, kao što je postigao četiri gola protiv Reala prošlog aprila igrajući za Đironu, njegov tim ovoga puta nije uspeo da se domogne finala.

Međutim, povreda veziste Juventusa i reprezentativca Sjedinjenih Američkih Država, Vestona Mekenija, dodala je zabrinutost timu, pošto je Mekenij morao da napusti teren zbog problema sa levim skočnim zglobom, ali se kasnije vratio pre nego što je na kraju zamenjen u 81. minutu.