Majami Hit i Nju Orleans Pelikansi zapečatili svoj put ka NBA plej-ofu

Majami Hit i Nju Orleans Pelikansi zapečatili svoj put ka NBA plej-ofu

Majami Hit i Nju Orleans Pelikansi su poslednji timovi koji su osigurali svoje mesto u NBA plej-ofu i spremaju se da se suoče sa prvim nosiocima u svojim konferencijama. Hit će se suprotstaviti Boston Seltiksima, dok će Pelikansi igrati protiv Oklahoma Siti Tandera.

Majami je kod kuće dominirao protiv Čikago Bulsa rezultatom 112:91. Iako je srpski reprezentativac Nikola Jović upisao 5 poena, 6 skokova i 2 asistencije, najefikasniji je bio Tajler Hiro sa 24 poena i 10 skokova. Trener Hita Erik Spolstra istakao je timski duh kao ključni faktor njihove pobede, posebno ističući važnost zarađivanja prilike za plej-of.

U međuvremenu, Nju Orleans Pelikansi su pobedili Sakramento Kingse rezultatom 105:98, pri čemu je Brendon Ingram predvodio ekipu sa 24 poena. Iako je meč bio manje neizvestan nego što rezultat pokazuje, Pelikansi su uspeli da osiguraju pobedu, iako su igrali bez povređenog Zajona Vilijamsona.

Sada, dok se početak plej-ofa približava, NBA fanovi s nestrpljenjem očekuju večerašnje utakmice između Kavs – Medžik (19:00) i Timbervulfs – Sans (21:30).