Remi Čelsija sa Fulamom

Remi Čelsija sa Fulamom

Enco Fernandez iz Čelsija blistao je na svom debiju, a neka druga nova lica su nagovestila svoj potencijal, ali, nakon januarske potrošnje od 300 miliona funti (361,53 miliona dolara) u januaru, isti problemi su opterećivali Plave u 0- Nerešeno 0 sa Fulamom u petak.

Sa samo 22 gola postignuta u 21 utakmici Premijer lige do sada ove sezone, trener Grejem Poter tek treba da pronađe način da bogatstvo talenata u svom ogromnom timu pretvori u mašinu za pobedu.

Argentinski pobednik Svetskog prvenstva Fernandez, koji je ove nedelje kupljen za britanski rekord od skoro 107 miliona funti od Benfike, u 72. minutu je u 72. minutu udario tik pored gola, nakon što je u prvom poluvremenu pokazivao napade i dodavanja.

Debitant David Datro Fofana, kao zamena nakon transfera napadača iz norveškog Moldea, sedam minuta kasnije je pogodio skoro sa linije.

Noni Madueke, omladinski reprezentativac Engleske koji je takođe izašao sa klupe za svoj prvi nastup za Čelsi od potpisivanja ugovora iz PSV Ajndhovena, pokazao je određeni tempo i nagon.

Ali i pored svega što je izazvalo niz potpisa novih američkih vlasnika kluba u prelaznom roku sredinom sezone, domaće navijače su imali poznate frustracije dok se Čelsi borio da slomi svoje organizovane goste.

„Nismo uradili dovoljno u smislu naše napadačke igre da bismo stvorili više, što je nešto što moramo da uradimo“, rekao je Poter – koji je pod pritiskom da preokrene pad Čelsija u sredinu tabele lige – rekao je novinarima.

„To malo povezanosti, to malo fluidnosti, ono malo razumevanja koje vam je potrebno, malo nam je nedostajalo.

Poter je rekao da je razumljivo da njegova ekipa, sa krilnim bekom Risom Džejmsom koji se vratio nakon povrede pored novih lica, nije pucala na sve cilindre.

Ali rekao je da je uveren da još uvek mogu da završe među prva četiri i da se kvalifikuju za Ligu šampiona sledeće sezone. Čelsi trenutno ima devet bodova manje od četvrtoplasiranog Mančester junajteda koji ima utakmicu manje.

„Ono što sada treba da uradimo je da učvrstimo tim. To je izazov“, rekao je Poter.

Ukrajinski reprezentativac Mihail Mudrik, još jedno skupo januarsko pojačanje iz Šahtjora iz Donjecka, nije uspeo da pronađe prostor u kome je uživao na svom debiju kao zamena protiv Liverpula pre dve nedelje i na poluvremenu ga je zamenio Madueke.

Poter je rekao da je krilni igrač patio od prehlade.

Trener Fulama Marko Silva pohvalio je svoj tim, koji je u januaru pobedio Čelsi sa 2-1 na Krejven Kotidžu.

„Od prvog minuta igrači su veoma dobro razumeli plan i dobro su ga izveli“, rekao je Silva.

Umesto da brine o novom izgledu Čelsijevog tima, on je rekao da se Fulam pobrinuo da zadrže formu koja ih je dovela do šestog mesta na tabeli.

„Naš fokus da budemo iskreni je na nama samima… i na onome što možemo da uradimo kao tim“, rekao je portugalski selektor. „Naša organizacija je bila zaista dobra i… zaslužili smo rezultat.“