Arsenal uništio Čelsi sa 5-0, Haverc postigao dva gola

Arsenal uništio Čelsi sa 5-0, Haverc postigao dva gola

Kaj Haverc je postigao dva gola protiv svog bivšeg tima, dok je Ben Vajt takođe ušao sa klupe, dok je Arsenal u utorak demolirao Čelsi sa 5-0, ostvarivši svoju najveću ligašku pobedu nad rivalom iz Londona.

Ova ubedljiva pobeda osigurala je Arsenalu prvo mesto na tabeli Premijer lige za vikend, podižući ih tri boda ispred Liverpula pre derbija Merzisajda u sredu protiv Evertona. Mančester Siti ima četiri boda manje, ali će imati priliku da smanje zaostatak u četvrtak protiv Brajtona, uz jednu utakmicu manje.

Za Čelsi, ovo je još jedan razočaravajući poraz nakon nedavnog poraza od 1-0 od Mančester Sitija u polufinalu FA kupa, što je označilo kraj nade da bi njihova sezona mogla završiti na visokoj noti.

Vodeći strelac Čelsija Kol Palmer nije bio u timu zbog povrede, a način na koji je tim kolabirao u drugom poluvremenu samo će pojačati pitanja o tome kakav je napredak postigao skup tim pod vođstvom Maurisija Poketina u njegovoj prvoj sezoni.

Leandro Trosard je doveo Arsenal u vođstvo već u četvrtom minutu, savladavši golmana Čelsija Đorđa Petrovića iz tesnog ugla. Petrović je izvrsnim odbranama držao svoj tim u igri sve do drugog poluvremena kada su se vrata otvorila.

U drugom poluvremenu, Beli je postigao drugi gol u 52. minutu, dok je Haverc dodao treći samo pet minuta kasnije, postigavši ga nakon savršenog dodavanja Martina Odegaarda. Nemački internacionalac je zatim postigao još jedan gol u 65. minutu udarcem sa sredine terena, dok je Beli dodao peti gol srećnim drugim golom kada je njegov centaršut završio u mreži u 70. minutu.

Poketino je pokušao da stabilizuje situaciju uvodeći centralnog beka Tijaga Silvu kako bi sprečio dalje povećanje rezultata.