Hamilton: Dali smo sve od sebe, osećao sam se odlično u našem bolidu

Hamilton: Dali smo sve od sebe, osećao sam se odlično u našem bolidu

Britanski automobilista Luis Hamilton nije upeo da dođe do osme titule šampiona Formule 1 i pretekne Nemca Mihaela Šumahera na večnoj listi. Njega je u velikoj drami koja je obilovala kontroverzama u nedelju u Abu Dabiju pobedio vozač Red Bula Maks Ferstapen i došao do svog prvog naslova prvaka. Hamilton je nakon trke prvo čestitao ljutom rivalu i njegovom timu.

Ferstapen je u poslednjem krugu pretekao glavnog rivala u borbi za titulu Luisa Hamiltona posle kontroverzne situacije sa bezbednosnim vozilom.

„ Pre svega čestitao bih Maksu i njegovom timu. Mislim da smo mi ove godine obavili sjajan posao. Naš tim, svi u fabrici, svi muškarci i žene koje imamo, svi su naporno radili tokom ove cele teške sezone. Mnogo sam ponosan na njih i vrlo sam zahvalan što sam zajedno sa njima bio deo ovog putovanja. Dali smo sve od sebe u drugom delu sezone i nismo odustali, to je najvažnije “, izjavio je 36-godišnji Luis Hamilton .

„ Naravno, osećao sam se sjajno u bolidu tokom prethodna dva meseca, naročito na kraju sezone. Nadam se da će svi biti bezbedni tokom pandemije i da će lepo provesti Božić. Videćemo za sledeću godinu “, rekao je vozač Mercedesa.

Naredna sezona Formule 1 startuje 20. marta Velikom nagradom Bahreina.