F1: Trening 3, Velika nagrada Kanade 2022

F1: Trening 3, Velika nagrada Kanade 2022

Vremenske prilike su se potpuno promenile za današnji finalni trening. Kiša je primorala inženjere da montiraju gume za kišne uslove i podese automobile za nove vremenske uslove. Iako je trenutno očekivanje da će sutra biti sunčano, ovo će timovima dati priliku da se bar malo pripreme ukoliko se ovo očekivanje ne ispuni.

Sainz je odvezao veoma brz krug 1:35.858s i u tokom prve polovine treninga predvodi povorku. Alonso je takođe isprobavao ponašanje auta, čak povremeno prelazio granicu i koristio zaustavne oblasti da uspešno iskontroliše vozilo.

Fetel je preuzeo vodeću poziciju na oko 20 minuta pre kraja trećeg treninga. Ako kvalifikacije budu tekle u sličnim vremenskim uslovima, on ima dobru priliku da se pozicionira visoko u startnom poretku trke.

Ipak, Alonso uspeva da pronađe najbolju postavku i preuzme prvo mesto od vozača Aston Martina, a pred sam kraj treninga isto čini i Pjer Gazli. Finalni poredak u prvih deset je Alonso, Gazli, Fetel, Okon, Rikardo, Noris, Rasel, Perez, Ferštapen i Sainz.

Raspored preostalih događaja tokom ovog vikenda je sledeći:

Subota 18.06.2022

  • Kvalifikacije: 22:00 – 23:00 CEST

Nedelja 19.06.2022

  • Trka: 20:00 CEST

Pratite vikend Velike nagrade Kanade na Okvir portalu.