Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Ergina Atamana

Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Ergina Atamana

Rukovodstvo Evrolige pokrenulo je disciplinski postupak protiv trenera Panatinaikosa Ergina Atamana zbog komentarisanja suđenja posle poraza od Makabija u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu takmičenja.

Košarkaši Panatinaikosa su utorak u Atini poraženi od Makabija rezultatom 91:87 u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Evrolige. Ataman je bio nezadovoljan suđenjem na ovoj utakmici.

Panatinaikos je u sredu saopštio da ne bi voleo da tužne stvari koje se trenutno u svetu dešavaju u ratom zahvaćenim područjima utiču na košarku.

Evroliga je u saopštenju navela da je razočarana zbog izjava Atamana, saopštenja kluba kao i drugih dešavanja posle utakmice između Panatinaikosa i Makabija.

„Ovakvi postupci su u suprotnosti sa zajedničkom izjavom od 15. aprila koju su potpisale Evroliga, Bord trenera Evrolige, Udruženje igrača Evrolige i Sindikat sudija Evrolige, jer stvaraju nepotreban i nepravedan konflikt koji su se ove četiri organizacije obavezale da spreče“, dodaje se u saopštenju.

Evroliga je navela da su izjave Atamana, koje je dao posle meča sa Makabijem, namerno „obmanjujuće i netačne“.

„Izjave Atamana daju netačnu analizu igre i pažljivo odabranih napada, pokušaj da se dovede u pitanje rad i integritet sudija, vršenje dodatnog pritiska na njih i organizaciju lige – pokušaji koji očigledno neće dostići svoje ciljeve“, navodi se u saopštenju.

Najjača evropska košarkaška liga istakla je da žali što te izjave nisu predstavljene njenim zvaničnicima preko postojećih zvaničnih kanala, koji su uvek otvoreni svakom treneru i klubu.

„Evroliga takvo ponašanje neće tolerisati. Disciplinski postupci su već pokrenuti, kao i za događaje koji su se dogodili na obaveznom otvorenom treningu za medije u sredu, kada je Ataman sprečio novinare da obavljaju svoj posao“, ističe se u saopštenju Evrolige.